ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα: Σοβαρές υλικές ζημιές και κυκλοφοριακά προβλήματα

Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα: Σοβαρές υλικές ζημιές και κυκλοφοριακά προβλήματα
LIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

Τις πληγές της από το πέρασμα της κακοκαιρίας μετρά η Δυτική Ελλάδα με τα προβλήματα να συνεχίζονται σε κάποιες περιοχές.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό του Ρίου προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα.

Ειδικότερα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και των ισχυρών ανέμων, προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να μην εγκλωβιστούν οχήματα.

Επίσης, εξ αιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού διεξάγεται με δυσχέρεια και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η κυκλοφορία οχημάτων στην δημοτική οδό που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας, του Δήμου Αιγιαλείας, με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Μεγάλες είναι και οι υλικές ζημιές στην περιοχή του Πύργου. Αποκαλυπτικό του πόσο ισχυρό ήταν το μπουρίνι φορτηγό όχημα αναποδογυρίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν.

Επίσης, όπως αναφέρει το tempo24.news, ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις της περιοχής όπως χαρακτηριστικά σε ένα εργαστήριο μαρμάρου όπου οι ισχυροί άνεμοι κατάφεραν να μετακινήσουν ακόμη και τις βαριές πλάκες αλλά και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων όπου η τζαμαρία της επιχείρησης δεν άντεξε την σφοδρότητα των ανέμων και κατέρρευσε.

Μετά την Αχαΐα και την Ηλεία, το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρθηκε σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας με έντονη βροχόπτωση να σημειώνεται στην πόλη του Αγρινίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ