ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: Έγκυος με επιπλοκές χρειάστηκε αεροδιακομιδή στην Αθήνα - Γέννησε στη διαδρομή

Κάρπαθος: Έγκυος με επιπλοκές χρειάστηκε αεροδιακομιδή στην Αθήνα - Γέννησε στη διαδρομή
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

 Μια απίστευτη ιστορία συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην Κάρπαθο, όταν μία έγκυος γυναίκα χρειάστηκε επείγουσα αεροδιακομιδή στην Αθήνα και τελικά, πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Συγκινούν με τον ηρωισμό τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τη γυναίκα από την Κάρπαθο στην Αθήνα και κατά τη διάρκεια της διακομιδής έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Όλα έγιναν αργά το βράδυ, όταν το ΕΚΑΒ εκλήθη για επείγουσα αεροδιακομιδή εγκύου με επιπλοκές από την Κάρπαθο. Λόγω της κακοκαιρίας δεν κατέστη δυνατό το αεροσκάφος να προσγειωθεί στη Ρόδο, αλλά ούτε και στην Κρήτη. Έπειτα το αεροσκάφος C-27 κατευθύνθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επιχειρώντας προσγείωση χωρίς επιτυχία.

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου ενεργοποιήθηκε το ιατρείο του ΕΚΑΒ και σταθεροποίησε την έγκυο. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής της το νοσοκομείο «'Ελενα», η γυναίκα έφερε στον κόσμο το υγιέστατο κοριτσάκι.

Όπως είπαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στον Alpha επρόκειτο για μια από τις πιο δύσκολες αποστολές λόγω του καιρού. «Ήταν ακραίο. Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την μητέρα και να την ετοιμάσουμε για το χαρμόσυνο γεγονός. Ήταν πολύ δύσκολο να την ηρεμήσουμε και δεν ξέραμε που να προσγειωθούμε», είπαν.

Τα εύσημα στους διασώστες του ΕΚΑΒ απένειμε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ