ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιάδης: Διαγραφή προστίμων σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί - «Τείνουμε κλάδο ελαίας»

Γεωργιάδης: Διαγραφή προστίμων σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί - «Τείνουμε κλάδο ελαίας»
AP Photo / Thanassis Stavrakis

Τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την εκτόξευση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» τόνισε ο υπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης, πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Θα καταθέσουμε νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων όσων ηλικιωμένων δεν είχαν εμβολιαστεί. Ευθύνη μας να πείσουμε συμπολίτες μας να φθάσει παντού το εμβόλιο. Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό. Ο ετήσιος εμβολιασμόε πρέπει να γίνει ρουτίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Covid-19 ήρθε για να μείνει»

«Η Covid-19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους», είπε κατόπιν ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια, όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

«Φέτος ο εμβολιασμός έχει πάει καλύτερα από πέρυσι, αλλά ο στόχος είναι να πάει ακόμα καλύτερα. Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για το θέμα το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

«Όταν μπήκαν τα πρόστιμα ήταν το ύστατο μέτρο που πήραμε σε κρίσιμη φάση της πανδημίας. Τώρα υπάρχει κανονικοποίηση», αναφέρθηκε στη συνέχεια από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Έχουν διενεργηθεί 210.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, ενώ τις τελευταίες ημέρες τα ραντεβού έχουν διπλασιαστεί. Υπάρχουν ήδη 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού, οπότε θα ξεπεράσουμε τις 300.000 το επόμενο διάστημα», ανακοινώθηκε επίσης κατά την ενημέρωση.

Για την έξαρση γρίπης

Παράλληλα, όσον αφορά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την ηγεσία του υπουργείου, δεν πρέπει να καθυστερούν άνθρωποι άνω των 60 ετών τον εμβολιασμό, γιατί παίρνει λίγες ημέρες μέχρι να αναπτυχθούν αντισώματα.

«Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Κατά τη χθεσινή ημέρα οι εξαγωγές υπερέβησαν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία για πρώτη φορά», τόνισε από την πλευρά της η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Δείτε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ