ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στον Bόλο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο

Έγκλημα στον Bόλο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο
Φωτογραφία από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε 32χρονος που δολοφονήθηκε από τον 50χρονο κουνιάδο του στον Βόλο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  άσκησε ο Εισαγγελέας στον 50χρονο που κατηγορείται για την δολοφονία του αδελφού της γυναίκας του στο Βόλο γιατί όπως λέει ο ίδιος, βίαζε την κόρη του.

Επίσης η ποινική δίωξη σε βάρος του 50χρονου περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ ο ίδιος, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα gegonotanews.gr, δήλωσε μετανιωμένος για τη δολοφονία του 33χρονου κουνιάδου του. Μετά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια και την 5ήμερη προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί, ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου δράστη Μιχ. Βασιλικός δήλωσε πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησε τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγος του δεν γνώριζε πως ο αδελφός της βίαζε την κόρη του από τον πρώτο γάμο του και όλη η οικογένεια στέκεται στο πλευρό του 50χρονου. Οι άλλες δύο αδελφές της 18χρονης, φέρεται να γνώριζαν σε έναν βαθμό τι συνέβαινε αλλά όχι ολόκληρη την αλήθεια. Δεν επιβεβαίωσε αλλά και δεν διέψευσε ότι η υπερασπιστική γραμμή θα βασιστεί στην εκπυρσοκρότηση του όπλου επάνω στον άγριο καυγά των δυο αντρών.

Η αγρια δολοφονία σημειώθηκε στον Βόλο, με θύμα έναν 33χρονο αλβανικής καταγωγής και δράστη έναν 50χρονο ομοεθνή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας gegonota.news, ο δράστης κάνοντας χρήση μονόκαννου κυνηγετικού όπλου -το οποίο είχε στην κατοχή του νόμιμα- πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο αδερφό της συζύγου του και στη συνέχεια παραδόθηκε αυτοβούλως στις Αρχές ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.

Τον σκότωσε γιατί βίαζε την κόρη του από την ηλικία των 9 ετών

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 50χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι πήρε την απόφαση να δολοφονήσει τον κουνιάδο του καθώς το πρωί της Τρίτης (9/01) η 18χρονη κόρη του, αποκάλυψε πως ο 33χρονος την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, την εκβίαζε πως θα δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες από τις αρρωστημένες πράξεις του, αποσπώντας της χρηματικά ποσά.

Oι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στο θύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ