ΕΛΛΑΔΑ

Mεσολόγγι: «Εμπλέκονται κι άλλα άτομα» λέει ο πατέρας του 31χρονου - Οι κάμερες θα δώσουν απαντήσεις

Mεσολόγγι: «Εμπλέκονται κι άλλα άτομα» λέει ο πατέρας του 31χρονου - Οι κάμερες θα δώσουν απαντήσεις
O 31χρονος που αγνοείται / Facebook

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αρχίζει να ενισχύεται για τον 31χρονο Μπάμπη από το Μεσολόγγι που εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, από το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν και χάθηκαν τα ίχνη του, την ώρα που «κλειδί» στην υπόθεση θα αποτελέσουν οι κάμερες για την πορεία που ακολούθησε ο 50χρονος φίλος του αγνοούμενου.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου, ο οποίος αγνοείται στο Μεσολόγγι, την ώρα που ο 50χρονος φίλος του που θεωρείται ως βασικός ύποπτος, αφέθηκε ελεύθερος μετά την ετυμηγορία του αυτοφώρου.

Οι Αρχές, μαζί με συγγενείς του νεαρού άνδρα, συνεχίζουν τις σαρωτικές έρευνες για τον εντοπισμό του, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο, φέρεται να δείχνει τον 50χρονο κρεοπώλη, τον τελευταίο άνθρωπο που είδε τον Μπάμπη, να βρίσκεται σε σούπερ μάρκετ, την ώρα που στο αυτοκίνητο του 50χρονου δεν φαίνεται να έχει εντοπιστεί έως τώρα αιματηρό γενετικό υλικό του 31χρονου αγνοούμενου.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του 31χρονου

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του 31χρονου Μπάμπη, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματική», ζητώντας να γίνουν έρευνες και στην ορεινή Ναυπακτία.

Οι αντιφάσεις του 50χρονου

Από την πλευρά του, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο Mega, εκτίμησε ότι «υπάρχει ένας κενός χρόνος μιας ώρας περίπου από το σημείο που άφησε τον Μπάμπη ο κρεοπώλης μέχρι το σπίτι του».

«Αυτή η διαδρομή είναι 7 με 8 λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να την κάνεις πάνω από 8 λεπτά, εκεί χάνεται μια ώρα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που είναι στο κάδρο δεν μπορεί να δικαιολογήσει, δεν θυμάται, αυτό το κενό», τόνισε.

Παράλληλα, προσέθεσε τα εξής: «Την Πέμπτη τον καλεί ο Μπάμπης να πάει στο σπίτι να τον πάρει για να τον πάει σε ένα σημείο στην παλιά εθνική Μεσολογγίου – Ιωαννίνων σε ένα σημείο που είναι τα ΤΕΙ, ερημιά. Θα πήγαινε για κυνήγι. Εγώ ξέρω ότι όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν για κυνήγι πηγαίνουν με τις φόρμες και όχι ντυμένοι καλά. Του λέει του ανθρώπου που είναι στο κάδρο ότι θα πάω με έναν φίλο μου. Αρχικά τον ρωτάει, και είπε ότι δεν του απάντησε ο Μπάμπης αλλά δεν είχε κανέναν λόγο να του κρύψει με ποιον θα πάει. Εκ των υστέρων λέει ότι θα πήγαινε με τον τάδε, τον οποίο τον καλεί η Aστυνομία και ο άνθρωπος αρνείται ότι θα πήγαινε και ότι είχε επαφή με τον Μπάμπη. Είναι μια αντίφαση του ανθρώπου που είναι στο κάδρο».

Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι συγγενείς του Μπάμπη

Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται ήδη στο Μεσολόγγι για την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, την ώρα που συγγενείς του 31χρονου θεωρούν εξαιρετικά πιθανή την εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακριβώς λόγω των δυσκολιών που παρουσιάζει η εξαφάνιση του 31χρονου, δόθηκε εντολή από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταβεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους του Μεσολογγίου και των Πατρών, να εξιχνιάσουν σύντομα την υπόθεση.

Είναι δηλαδή πλέον, ορατό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, γι αυτό τον σκοπό μετέβησαν τα συγκεκριμένα κλιμάκια στην περιοχή.

Μάλιστα, από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θέλουν να εξετάσουν ιδίοις όμμασι τα επίμαχα σημεία τα οποία έχουν βρεθεί και τα στίγματα από όπου έχουν παρθεί τα ευρήματα που εστάλησαν στα εργαστήρια της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, ο 50χρονος κρεοπώλης φίλος του 31χρονου κυνηγού, που φέρεται να είναι ο τελευταίος που συναντήθηκε με τον αγνοούμενο, εξετάζεται συνεχώς από τους αστυνομικούς.

Παραμένει να έχουν διαφορές αυτά που λέει, σε σχέση με τα στίγματα που έχουν οι αρχές από τα ευρήματα που έχουν στην κατοχή τους, ενώ ο ίδιος επικαλείται και κενά μνήμης.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν ο 50χρονος φίλος του τον μετέφερε από το σπίτι του στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Την επόμενη ημέρα όταν και δεν έδωσε σημεία ζωής οι οικείοι του απευθύνθηκαν στην Αστυνομία δηλώνοντας την εξαφάνιση. Από τις αρχικές έρευνες των Αρχών διαπιστώθηκε ότι το κινητό του αγνοούμενου σταμάτησε να εκπέμπει σήμα στην περιοχή του ΤΕΙ, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα messolonghinews.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ