ΕΛΛΑΔΑ

Mεσολόγγι: «Δεν υπάρχει ύποπτος» - Ο σβησμένος καβγάς στα social και τα αναπάντητα ερωτήματα

Mεσολόγγι: «Δεν υπάρχει ύποπτος» - Ο σβησμένος καβγάς στα social και τα αναπάντητα ερωτήματα
Ο 31χρονος Μπάμπης που αγνοείται / Facebook

Σε έναν άλυτο «γρίφο» έχει μετατραπεί το θρίλερ της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν την περασμένη Πέμπτη (4/01), την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται για ένατη ημέρα στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το κινητό του 31χρονου δεν έχει εντοπιστεί, ωστόσο οι Αρχές έχουν καταφέρει να ανακτήσουν πολλά δεδομένα τόσο από την τηλεφωνική συσκευή του αγνοούμενου, όσο και από το κινητό του 50χρονου κρεοπώλη που περιλαμβάνουν συνομιλίες πριν την εξαφάνιση.

Αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζουν νέες εικόνες από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το τζιπ του κρεοπώλη, αναλύοντας μια σειρά από αντιφάσεις που έχουν διαπιστώσει.

Στο μεταξύ, κατάφεραν να ανακτήσουν συνομιλία μεταξύ του 31χρονου και 50χρονου την οποία είχε διαγράψει ο κρεοπώλης, κατά την οποία οι δύο άνδρες λογομαχούν για τα χρήματα που χρωστούσε ο 50χρονος στον Μπάμπη.

«Δεν υπάρχει ύποπτος μέχρι στιγμής»

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν έχουν σταματήσει λεπτό οι έρευνες στο Μεσολόγγι. Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί του Μεσολογγίου και της Πάτρας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Φυσικά και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Κατόπιν, προσέθεσε τα εξής: «Το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων δουλεύει νυχθημερόν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να καταλάβουμε και εμείς τι συνέβη εκείνο το βράδυ με τον αγνοούμενο. Και να φτάσουμε στον δράστη, αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος ύποπτος, δεν έχει προσαχθεί κάποιος στην Ασφάλεια», σημείωσε η κα Δημογλίδου, τονίζοντας ότι γίνεται «ενδελεχής έρευνα».

Στοιχεία από «κλώνο» του κινητού του 31χρονου - Νέα ευρήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εγκληματολογικά κλιμάκια τα οποία διεξάγουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του, κατάφεραν να εισέλθουν στα δεδομένα του κινητού του δημιουργώντας ένα κινητό - «κλώνο», παρότι αυτό είναι εξαφανισμένο, για να αντλήσουν πιθανές συνομιλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες για τις έρευνες.

Παράλληλα, νέο κύκλο καταθέσεων φίλων του αγνοούμενου και κατοίκων της περιοχής, έχει ανοίξει το ανθρωποκτονιών, προκειμένου να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη του 31χρονου.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται να εκδοθούν σύντομα εντάλματα σύλληψης.

Άλλωστε, μέσω των ερευνών έγινε η αποκάλυψη για το περιεχόμενο των τελευταίων μηνυμάτων που αντάλλαξε ο αγνοούμενος με τον 50χρονο κρεοπώλη φίλου του τα οποία αφορούσαν το ποσό των 17.000 ευρώ που είχε δανείσει ο 31χρονος και τα ζητούσε πίσω.

«Μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά» - Το μήνυμα που ανακτήθηκε από το κινητό του 50χρονου

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη για το περιεχόμενο των τελευταίων μηνυμάτων που αντάλλαξε ο αγνοούμενος με τον 50χρονο κρεοπώλη τα οποία είναι στα χέρια της Αστυνομίας.

Ο 50χρονος κρεοπώλης έσβησε από το κινητό του μήνυμα που είχε λάβει από τον αγνοούμενο και το οποίο έγραφε: «Φεύγω Δευτέρα για την Ιταλία, μέχρι την Κυριακή θέλω τα λεφτά», έλεγε το μήνυμα σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha.

Ο λόγος γίνεται για τις 17.000 ευρώ που φέρεται να είχε δανειστεί ο 50χρονος από τον 31χρονο αγνοούμενο και τα οποία σύμφωνα με τους συγγενείς του τελευταίου δεν τα επέστρεψε ποτέ. Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο τον κρεοπώλη, το ποσό ήταν μικρότερο, περίπου 7.000 ευρώ.

Νωρίτερα είχε έρθει στο φως ένα ακόμη ψέμα του 50χρονου κρεοπώλη. Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (12/1) η ΕΡΤ, ο 50χρονος δεν είχε τελικά αφήσει το κινητό στο σπίτι του, όπως έλεγε ο ίδιος.

Μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας διαπιστώθηκε ότι την επίμαχη ώρα, δηλαδή από τις 20:40 έως τις 21:41, που έκανε αγορές σε μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο.

Φαίνεται πως εκείνο το επίμαχο χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκε η κεραία της Οβρυάς της Πάτρας, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, εκεί όπου επικεντρώνονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού Μπάμπη.

Αντικείμενα προς εξέταση από περιοχή των ερευνών

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα Tempo24.News οι αστυνομικοί που εστιάζουν στην περιοχή Άγιος Προκόπιος, εντόπισαν κάποια αντικείμενα τα οποία μετέφεραν μέσα σε δύο σακούλες για να εξεταστούν.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την περιοχή όπου εθεάθη ο 50χρονος κρεοπώλης από τις κάμερες της Ιονίας Οδού με το συγκεκριμένο σημείο να βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Εθνική.

Υπενθυμίζεται πως στις έρευνες μετά από αίτημα της μητέρας του 31χρονου αναμένεται να λάβει μέρος και ιδιώτης δύτης ο οποίος θα επικεντρωθεί κυρίως στο κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπου υπάρχουν πολλοί βαλτότοποι και αρδευτικά κανάλια και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πιάσει τα τελευταία στίγματα του κινητού τηλεφώνου του αγνοούμενου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ