ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Νέα τροπή στην εξαφάνιση του 31χρονου - Για «ανθρωποκτονία με δόλο» κάνει λόγο βούλευμα

Μεσολόγγι: Νέα τροπή στην εξαφάνιση του 31χρονου - Για «ανθρωποκτονία με δόλο» κάνει λόγο βούλευμα
Ο 31χρονος Μπάμπης που αγνοείται / Facebook

Το «γρίφο» της εξαφάνισης του 31χρονου αγνοούμενου Μπάμπη από το Μεσολόγγι εξακολουθούν να προσπαθούν λύσουν τόσο οι Αρχές, όσο και πυροσβέστες, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, drones και δύτες, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τα τηλεφωνήματα του 50χρονου κρεοπώλη με τρίτο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, πρόσωπο - «κλειδί» καλείται να καταθέσει για την εξαφάνιση του Μπάμπη, ο οποίος αγνοείται για 12η ημέρα.

Πρόκειται για άτομο που ανήκει στο φιλικό περιβάλλον του κρεοπώλη ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον αγνοούμενο, πριν χαθούν τα ίχνη του.

Ο άνθρωπος αυτός θα κληθεί να καταθέσει γιατί από την ανάκτηση δεδομένων του κινητού του κρεοπώλη, προέκυψε μία συνομιλία μαζί του, η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε σε μια επίμαχη στιγμή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι Αρχές, που συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό του 31χρονου, ψάχνουν να βρουν για κάποιον λάκκο, κρίνοντας πως εάν τον έχουν σκοτώσει, θα τον έχουν θάψει κάπου εκεί.

Επιπλέον, οι έρευνες - εκτός από τη λιμνοθάλασσα του Ευηνοχωρίου - στρέφονται και προς τον ορεινό όγκο προς Αράκυνθο και Άγιο Γεώργιο, καθώς δεν έχει ερευνηθεί αρκετά η εν λόγω περιοχή.

Για «ανθρωποκτονία από δόλο» κάνει λόγο βούλευμα - Άρση τραπεζικού απορρήτου

Παράλληλα, περί «κακουργήματος της ανθρωποκτονίας με δόλο» κάνει λόγο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών όσον αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου.

Στο βούλευμα, σύμφωνα με το Star, αναφέρεται το χρονικό της εξαφάνισης του 31χρονου, που - όπως όλα δείχνουν - έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας, αλλά και κατατίθεται αίτημα για άρση του τραπεζικού απορρήτου του ιδίου και του 50χρονου.

Στο βούλευμα επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ο 31χρονος δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει δώσει σημάδια ζωής, εκφράζεται δε βάσιμα η βεβαιότητα της τέλεσης εγκληματικής πράξης σε βάρος του.

Βάσει των καταθέσεων των οικείων του, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το θύμα επικοινώνησε, συναντήθηκε και επιπροσθέτως φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές, κρίνεται αναγκαίο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής συναλλαγής που σχετίζεται με την ερευνώμενη κακουργηματική πράξη και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των ανωτέρω δύο ατόμων ώστε να εξακριβωθούν όλες οι τραπεζικές τους συναλλαγές από 1/1/2018 έως τις 5/1/2024 και να αποτυπωθούν οι κινήσεις και τυχόν συνδιαλλαγές που είχαν».

Υπενθυμίζεται άλλωστε, πως ο 31χρονος είχε δανείσει ένα χρηματικό ποσό στον 50χρονο, με την οικογένεια του εξαφανισθέντα να επιμένει πως δεν επιστράφηκαν ποτέ. Ο βασικός ύποπτος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι τα είχε επιστρέψει.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του 31χρονου ζητά απαντήσεις δηλώνοντας πως το παιδί τους δολοφονήθηκε οργανωμένα, με συμμετοχή άνω του ενός ατόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ