ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέοι η «Λορέλα» και ο 34χρονος

Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέοι η «Λορέλα» και ο 34χρονος
Unsplash

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 31χρονη «Λορέλα» και τον 34χρονο από την Εκάλη, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση για μαστροπεία και πορνογραφία.

Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 55χρονο στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η «Λορέλα» ήταν ο «εγκέφαλος»

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, η «Λορέλα» είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ ο 34χρονος φέρεται να έχει αναρτήσει στα μέσα Απριλίου φωτογραφίες δύο εκ των θυμάτων σε ιστότοπο από όπου «κλείστηκαν» τουλάχιστον δέκα ραντεβού σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, φαίνεται πως το διάστημα του περασμένου Ιουλίου - Αυγούστου και προγενέστερα, συνευρέθηκε ερωτικά στο σπίτι του με ανήλικα κορίτσια, 15 ετών, από κοινού και με κάθε κορίτσι χωριστά, έναντι αμοιβής.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Από την έρευνα, προκύπτει ότι η 31χρονη κατηγορούμενη, η οποία είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, ήταν αυτή που προσέλκυε ανήλικα κορίτσια τα οποία εκπόρνευε, έχοντας κανονίσει να λαμβάνει μερίδιο από τις αμοιβές των «ερωτικών ραντεβού». Η δικογραφία φέρεται να περιέχει μαρτυρίες ότι η προσωρινά κρατούμενη πλέον, γυναίκα, είχε αναπτύξει από το 2022 φιλικές σχέσεις με 15χρονη για την οποία φρόντιζε να βρίσκει «πελάτες».

Η 31χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και φέρεται να είπε πως, όχι μόνο δεν εξωθούσε κορίτσια στην πορνεία, αλλά αντίθετα από όσα αναφέρονται στη δικογραφία, όταν υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει με 17χρονη, την οποία γνώριζε από το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί, επιχείρησε να την πείσει να σταματήσει.

Οι δύο άνδρες φέρονται να ισχυρίζονται πως πίστευαν ότι τα κορίτσια ήταν ενήλικες και όχι ανήλικες, καθώς οι ίδιες, όπως αναφέρουν οι κατηγορούμενοι, τους είχαν εμφανιστεί ως 20 ετών.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που ανά περίπτωση αφορούν μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ' επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Πρόκειται για δύο γυναίκες που συνελήφθησαν χθες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ