ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή στο Ειρηνοδικείο από τον «Ρουβίκωνα»

Εισβολή στο  Ειρηνοδικείο  από τον  «Ρουβίκωνα»
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Βίντεο από τη σημερινή παρέμβασή του στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα η αντιεξουαστική ομάδα«Ρουβίκωνας». Σημειώνεται πως η παρέμβαση στα δικαστήρια έγινε για τους πλειστηριασμούς.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων. «Η κυβέρνηση με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Νοεμβρίου του 2015 περικόπτει όποιες προστατευτικές διατάξεις υπήρχαν για τους αδύναμους δανειολήπτες, καθιστώντας πιο γενικές τις προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στη διαδικασία του πλειστηριασμού. Οι τράπεζες πλέον, αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία σχετικά με το τι μπορούν να βγάλουν στο σφυρί....

Συνειδησιακή μας υποχρέωση, είναι να αντισταθούμε σε αυτήν την μορφή κοινωνικού κανιβαλισμού, με όποια μέθοδο και μέσο μπορούμε, να βάλουμε ένα ισχυρό φραγμό στις ορέξεις των αφεντικών. Να πλαισιώσουμε κάθε διαδικασία που βάζει φρένο στους πλειστηριασμούς, μακριά από εξουσιαστικές και διαχειριστικές λογικές. Η απάθεια, η μοιρολατρία, η θυματοποίηση, η ανάθεση σε εξουσιαστές σωτήρες, μόνον τους καπιταλιστές βολεύει. Να πάψουμε να είμαστε πλέον τα πρόβατα που τα οδηγούν βελάζοντας στην σφαγή. Γιατί, για ό,τι μας συμβαίνει, δεν έχουν ευθύνη μόνο οι κρατούντες, αλλά και εμείς που δεν αντιδρούμε με τον τρόπο που ο καθένας μας μπορεί.
Για όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε να παρέμβουμε δυναμικά στο ειρηνιδικείο της Αθήνας παρεμποδίζοντας τη διαδικασία του πλειστηριασμού που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα 20/7/2016.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ