ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Εκτάκτως σε νέα κατάθεση ο κρεοπώλης - Το δεύτερο στίγμα κινητού στο σημείο εξαφάνισης

Μεσολόγγι: Εκτάκτως σε νέα κατάθεση ο κρεοπώλης - Το δεύτερο στίγμα κινητού στο σημείο εξαφάνισης
O 31χρονος Μπάμπης που αγνοείται Facebook

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι, καθώς οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του 50χρονου κρεοπώλη για συμπληρωματική κατάθεση. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη που προέκυψε μετά τις τελευταίες αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να έχει υποπέσει ο 50χρονος στις προηγούμενες καταθέσεις του.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Alpha, ο 50χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης περί τις 19:30 και αναμένεται να του ζητηθούν εξηγήσεις για τα όσα γίνονται γνωστά σχετικά με τις αντιφάσεις στις καταθέσεις του, αλλά και τα όσα φέρεται να είπε σε συγκρατούμενούς του.

Όσον αφορά στις αντιφάσεις, ο 50χρονος επιμένει για το σημείο που «άφησε», όπως λέει, τον νεαρό, παρότι κάμερες μαρτυρούν άλλα στοιχεία. Επίσης, υπάρχει ένα κενό 50 λεπτών στην πορεία του για το οποίο δεν μπορεί να δώσει καμία εξήγηση.

Δεύτερο στίγμα κοντά στο σημείο της εξαφάνισης

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα όσον αφορά το θρίλερ της εξαφάνισης του αγνοούμενου Μπάμπη την ώρα που ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου καταθέτει μήνυση για την υπόθεση και ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε δεύτερο στίγμα τηλεφώνου κοντά στο σημείο της εξαφάνισης.

Στο μεταξύ, τα τελευταία 24ωρα στο «μικροσκόπιο» έχει μπει «πρόσωπο-κλειδί», το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του Μπάμπη, καθώς πρόκειται για έναν 36χρονο φίλο του κρεοπώλη, ο οποίος κλήθηκε εκ νέου από τις Αρχές και παρέδωσε το κινητό του, ενώ φέρεται να είχε διαγράψει τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον 50χρονο.

Όπως μετέδωσε το Mega, στην περιοχή με τις καλαμιές όπου είχε αφήσει ίχνη ο Μπάμπης για τελευταία φορά, εντοπίστηκε το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τόσο του 36χρονου όσο και του 50χρονου κρεοπώλη, την ώρα που Αρχές πυροσβέστες, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, drones και δύτες εξακολουθούν να «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κινητό του 36χρονου εξέπεμπε διαρκώς στην περιοχή, καθώς δεν είχε απενεργοποιήσει το κινητό του. Αντίθετα, ο 50χρονος κρεοπώλης είχε κλειστό το κινητό του τηλέφωνο και το άνοιγε μόνο για να κάνει κλήση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στον 36χρονο. Στη συνέχεια το έκλεινε ξανά, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μήνυση για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου θα κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατ΄εξακολούθηση.

Εγκρίθηκε το αίτημα για άρση τραπεζικού απορρήτου

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενέκρινε το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη και του 31χρονου αγνοούμενου, για να διαπιστώσει τυχόν οικονομικές συναλλαγές, με βάση τις μαρτυρίες για τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει ο Μπάμπης.

«Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε»

Την ίδια ώρα, ο Ρομά συγκρατούμενος του 50χρονου κρεοπώλη από τα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κατέθεσε οικειοθελώς και η κατάθεσή του αξιολογείται από τις Αρχές.

Όπως μετέδωσε το Star, ο συγκρατούμενος φέρεται μεταξύ άλλων να κατέθεσε πως ο 50χρονος του είπε ότι πάνε να τον μπλέξουν με την εξαφάνιση του 31χρονου, ενώ τον έχουν μέσα για μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του.

«Του είπα ψέματα, ότι έχω σκοτώσει άνθρωπο και ότι έχω κάνει φυλακή και άρχισε να μου κάνει διάφορες ερωτήσεις. Με ρωτούσε, αν με είχε δει κανένας, αν το είπα εγώ στην Αστυνομία, γιατί το είπα και πώς είναι μέσα στον Κορυδαλλό», είπε ο συγκρατούμενος του 50χρονου. Στη συνέχεια εκείνος, όπως είπε, θέλησε να τον «ψαρέψει» για την υπόθεση του Μπάμπη και ο κρεοπώλης του είπε: «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε».

«Μου έλεγε συνεχώς "έμπλεξα", ήταν ανήσυχος και αναστατωμένος. Τον ρωτούσα για το βράδυ που άφησε το παιδί και έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Μου είχε πει τρία διαφορετικά πράγματα, για το πού τον άφησε», φέρεται να είπε ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη.

Ανατροπή με την κηλίδα αίματος στη βάρκα

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στις κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν χθες σε βάρκα ψαρέματος, η οποία φέρεται να ανήκει σε φιλικό πρόσωπο του 50χρονου κρεοπώλη, που είδε τελευταίος τον 31χρονο, πριν εξαφανιστεί. Σύμφωνα ωστόσο, με πληροφορίες του tempo24news, δεν πρόκειται για κηλίδα από ανθρώπινο αίμα, αλλά πιθανότατα από πτηνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη βάρκα διερευνήθηκε τυχαία από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου. Στο μεταξύ χθες επί ώρες, μέχρι αργά το βράδυ, κατέθεταν στην Αστυνομία Μεσολογγίου, δύο φίλοι του κρεοπώλη, που έχει μπει στο «κάδρο» των ερευνών, με τους οποίους φέρεται να έχει επικοινωνία ο 50χρονος.

Τι «έδειξαν» τα κινητά

Επιπλέον, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι o 31χρονος συναντήθηκε με τον 50χρονο καθώς θα πήγαιναν για κυνήγι.

Όπως όμως έχει δηλώσει ο 50χρονος κρεοπώλης από το Μεσολόγγι φέρεται να μετέφερε τον αγνοούμενο την περασμένη Παρασκευή σε απομονωμένο σημείο στην επαρχιακή οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν ανακρίβειες στην κατάθεσή του ως προς το δρομολόγιο που ακολούθησε αλλά και τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ