ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: «Στενεύει ο κλοιός» για τους εμπλεκόμενους - Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: «Στενεύει ο κλοιός» για τους εμπλεκόμενους - Τα πρόσωπα «κλειδιά»
Έρευνες εντοπισμού αγνοουμένου INTIME/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το κατώφλι της Εισαγγελέως Μεσολογγίου θα περάσει το πρωί της Πέμπτης (18/1) ο 50χρονος κρεοπώλης, που κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση την Τετάρτη (17/1) για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι, λόγω των αντιφάσεων στις οποίες έχει στις καταθέσεις του, με τις Αρχές να «κυκλώνουν» παράλληλα έναν 36χρονο, που φέρεται να βρισκόταν στο σημείο της εξαφάνισης.  

Συγκεκριμένα, ενώ ο «κλοιός» γύρω από τον βασικό ύποπτο «στενεύει», στο «κάδρο» μπαίνει και ένας 36χρονος, φίλος του κρεοπώλη, με την ΕΛΑΣ να φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στην λυση του μυστηρίου.

Στο μεταξύ, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε πως ο 50χρονος, που αποτελεί και τον βασικό ύποπτο, βρισκόταν στο ίδιο σημείο με τον αγνοούμενο έως ότου χαθούν τα ίχνη του 31χρονου. Ο 50χρονος επιμένει για το σημείο που «άφησε» τον νεαρό, παρότι κάμερες αποκαλύπτουν ότι ψεύδεται. Επίσης, υπάρχει ένα κενό 50 λεπτών στην πορεία του για το οποίο δεν μπορεί να δώσει καμία εξήγηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο προσαχθείς κρατούνταν όλο το βράδυ, με σκοπό να δώσει απαντήσεις για όλα αυτά.

Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί» και τα διαγραμμένα μηνύματα

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον προκύπτει από την εμπλοκή ενός προσώπου ηλικίας 36 ετών, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν και αυτός στην περιοχή της εξαφάνισης, γεγονός που προκύπτει από το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι, έχει ανταλλάξει μηνύματα με τον 50χρονο, τα οποία έχουν σβηστεί.

Όπως μετέδωσε το Mega, στην περιοχή με τις καλαμιές όπου είχε αφήσει ίχνη ο Μπάμπης για τελευταία φορά, εντοπίστηκε το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τόσο του 36χρονου όσο και του 50χρονου κρεοπώλη, την ώρα που Αρχές πυροσβέστες, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, drones και δύτες εξακολουθούν να «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κινητό του 36χρονου εξέπεμπε διαρκώς στην περιοχή, καθώς δεν είχε απενεργοποιήσει το κινητό του. Αντίθετα, ο 50χρονος κρεοπώλης είχε κλειστό το κινητό του τηλέφωνο και το άνοιγε μόνο για να κάνει κλήση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στον 36χρονο. Στη συνέχεια το έκλεινε ξανά, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μήνυση για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου θα κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατ΄εξακολούθηση.

Στο «μικροσκόπιο» τραπεζικοί λογαριασμοί

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενέκρινε το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς του 50χρονου κρεοπώλη και του 31χρονου αγνοούμενου, για να διαπιστώσει τυχόν οικονομικές συναλλαγές, με βάση τις μαρτυρίες για τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει ο Μπάμπης.

«Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε»

Την ίδια ώρα, ο Ρομά συγκρατούμενος του 50χρονου κρεοπώλη από τα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κατέθεσε οικειοθελώς και η κατάθεσή του αξιολογείται από τις Αρχές.

Όπως μετέδωσε το Star, ο συγκρατούμενος φέρεται μεταξύ άλλων να κατέθεσε πως ο 50χρονος του είπε ότι πάνε να τον μπλέξουν με την εξαφάνιση του 31χρονου, ενώ τον έχουν μέσα για μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του.

«Του είπα ψέματα, ότι έχω σκοτώσει άνθρωπο και ότι έχω κάνει φυλακή και άρχισε να μου κάνει διάφορες ερωτήσεις. Με ρωτούσε, αν με είχε δει κανένας, αν το είπα εγώ στην Αστυνομία, γιατί το είπα και πώς είναι μέσα στον Κορυδαλλό», είπε ο συγκρατούμενος του 50χρονου. Στη συνέχεια εκείνος, όπως είπε, θέλησε να τον «ψαρέψει» για την υπόθεση του Μπάμπη και ο κρεοπώλης του είπε: «Το παιδί είναι νεκρό, δεν θα το βρούνε».

«Μου έλεγε συνεχώς "έμπλεξα", ήταν ανήσυχος και αναστατωμένος. Τον ρωτούσα για το βράδυ που άφησε το παιδί και έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις. Μου είχε πει τρία διαφορετικά πράγματα, για το πού τον άφησε», φέρεται να είπε ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ