ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: «Δεν ομολόγησε τίποτα ο κρεοπώλης» - Οργή από την αδερφή του Μπάμπη

Μεσολόγγι: «Δεν ομολόγησε τίποτα ο κρεοπώλης» - Οργή από την αδερφή του Μπάμπη
O 31χρονος Mπάμπης που αγνοείται Facebook

O 50χρονος κρεοπώλης, το «πρόσωπο - κλειδί» που είδε για τελευταία φορά τον 31χρονο Μπάμπη, εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι σήμερα συνελήφθη μετά τη μαραθώνια συμπληρωματική κατάθεσή του στις Αρχές.

Πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (22/01).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος δέχθηκε εκ νέου «βροχή» ερωτήσεων για τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, ενώ δεν έδωσε απαντήσεις για το κενό της μιας ώρας, από τη στιγμή που άφησε τον 31χρονο σε πάρκινγκ στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ Μεσολογγίου, μέχρι τη στιγμή που εθεάθη σε μίνι μάρκετ της οδού Ναυπάκτου.

Επιπλέον, δεν φέρεται να έδωσε απαντήσεις ούτε για τις κλήσεις, αλλά και για τα μηνύματα που έστειλε σε συγκεκριμένα άτομα, αφότου χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη, τα οποία αμέσως μετά διέγραψε. Αντίθετα, επέμεινε στους ισχυρισμούς ότι «είπε την αλήθεια» και πως «δεν θυμάται με ακρίβεια τις κινήσεις του».

«Δεν ομολόγησε τίποτα ο 50χρονος», λέει η αδερφή του Μπάμπη

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί κάλεσαν την οικογένεια του 31χρονου προκειμένου να ενημερωθούν για τη συμπληρωματική κατάθεση του 50χρονου όσο και για τη σύλληψή του, καθώς και για τυχόν νέα πρόσωπα που θα κληθούν για κατάθεση.

«Η ενημέρωση ήταν ότι δεν ομολόγησε ο 50χρονος πού είναι ο Μπάμπης», είπε στο Mega, η αδερφή του 31χρονου, αναφέροντας ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένει να λάβει στα χέρια της τη δικογραφία.

«Από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι που ήταν στην Ασφάλεια Μεσολογγίου δεν ομολόγησε τίποτα, οπότε είναι σκληρός. Ενώ περιμέναμε όλοι να βγει, τον έβγαλαν από πίσω, δεν ξέρω. Δεν τον είδαμε, ούτε στα δικαστήρια τον είδα εγώ προσωπικά. Δεν είχα οπτική επαφή μαζί του», πρόσθεσε.

«Μίλα τέρας, πού είναι το παιδί μου» φώναζε νωρίτερα με λυγμούς η μητέρα του Μπάμπη, έξω από το κτήριο της Ασφάλειας Μεσολογγίου.

Τέσσερις ακόμη προσαγωγές

Παράλληλα, σε τέσσερις ακόμη προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη. Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Tα στοιχεία που «έκαψαν» τον κρεοπώλη

Κάμερα ασφαλείας σε χωράφι με φωτοβολταϊκά «έκαψε» τον 50χρονο κρεοπώλη, που αρνούνταν πεισματικά πως είχε εμπλοκή στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece.

Ο αρχικός ισχυρισμός του στις αρχές όταν κλήθηκε για κατάθεση ήταν πως «τον άφησε για κυνήγι, έκανε αναστροφή και έφυγε».

Αυτό όμως καταρρίπτεται πλήρως, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει καταγραφεί η ακριβής διαδρομή του αυτοκινήτου, η οποία και αποτυπώνεται σε βίντεο από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε χωράφι με φωτοβολταϊκά.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο έχει καταγραφεί να μπαίνει στο χωράφι στην περιοχή Ευηνοχωρίου ή Μποχόρι και να εξέρχεται 50 λεπτά μετά, από άλλο σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές ο κρεοπώλης φαίνεται να επέδειξε μεγάλη απάθεια και ψυχρότητα.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

Ο 50χρονος κρεοπώλης συνελήφθη, ως βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, όπως μεταδίδει το messolonghinews.

Νωρίτερα, έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου είχε κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο 50χρονος βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του αγνοούμενου φωνάζοντας: «Που είναι ο Μπάμπης;», ζητώντας του να μιλήσει, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, η οικογένεια του αγνοούμενου την Τετάρτη (18/1) κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και τυχόν συμμέτοχου για ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά και κατά του 50χρονου κρεοπώλη για ψευδή κατάθεση κατ΄εξακολούθηση.

Το δεύτερο στίγμα κινητού και το πρόσωπο «κλειδί»

Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» τον Αρχών έχει μπει και ο 36χρονος, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν και αυτός στην περιοχή της εξαφάνισης, γεγονός που προκύπτει από το στίγμα από το κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι, έχει ανταλλάξει μηνύματα με τον 50χρονο, τα οποία έχουν σβηστεί.

Το κινητό του 36χρονου, σύμφωνα με τοπικά ρεπορτάζ, εξέπεμπε διαρκώς στην περιοχή, καθώς δεν είχε απενεργοποιήσει το κινητό του. Αντίθετα, ο 50χρονος είχε κλειστό το κινητό του τηλέφωνο και το άνοιγε μόνο για να πραγματοποιήσει κλήση μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Στη συνέχεια το έκλεινε ξανά, όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ