ΕΛΛΑΔΑ

Άγιον Όρος: Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη μονή Φιλοθέου      

Άγιον Όρος: Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη μονή Φιλοθέου      
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (αριστερά) κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, στο Άγιο 'Ορος την περασμένη Πέμπτη. Τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίτης Γέρων Αλέξιος ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

 Την Ιερά Μονή Φιλοθέου επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά της συνοδείας του, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψης του στο Άγιον Όρος.

Ο κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός από τον ηγούμενο Νικόδημο και τους μοναχούς και παρέστη στον Εσπερινό, στο καθολικό της μονής.

Η επίσκεψη στην ιστορική μονή του Αγίου Όρους έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο αείμνηστος πρώην ηγούμενος της μονής Φιλοθέου, Εφραίμ, πρωτοστάτησε στην ίδρυση πολλών μοναστηριών στην Αμερική, τα οποία λειτουργούν μέχρι και σήμερα με το αγιορείτικο τυπικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί αύριο, Κυριακή 21/1, τη μονή Καρακάλλου και στη συνέχεια τη μόνη Παντοκράτορος, που είναι και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στον Άθω.

Στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα

Τη Δευτέρα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Μοναχοί και πιστοί περιμένουν να υποδεχτούν τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο κατά την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ