Άγιον Όρος: Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη μονή Φιλοθέου
Την Ιερά Μονή Φιλοθέου επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μετά της συνοδείας του, στο πλαίσιο της προσκυνηματικής επίσκεψης του στο Άγιον Όρος.
Ο κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός από τον ηγούμενο Νικόδημο και τους μοναχούς και παρέστη στον Εσπερινό, στο καθολικό της μονής.
Η επίσκεψη στην ιστορική μονή του Αγίου Όρους έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο αείμνηστος πρώην ηγούμενος της μονής Φιλοθέου, Εφραίμ, πρωτοστάτησε στην ίδρυση πολλών μοναστηριών στην Αμερική, τα οποία λειτουργούν μέχρι και σήμερα με το αγιορείτικο τυπικό.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί αύριο, Κυριακή 21/1, τη μονή Καρακάλλου και στη συνέχεια τη μόνη Παντοκράτορος, που είναι και ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στον Άθω.
Στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα
Τη Δευτέρα, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες, καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Βρετανία - Άντι Μπέρναμ: «Πρέπει να υπερασπίζεσαι πάντα το εθνικό σου συμφέρον»
18:29
Ο Τραμπ «δίνει λίγο χώρο στις συνομιλίες» για το Ιράν λέει ο πρεσβευτής ΗΠΑ στον ΟΗΕ
18:14
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στo Ωραιοκάστρο Θεσσαλονίκης - Επιχειρούν εναέρια μέσα
18:00
Πυρκαγιά σε εκκλησία στο δήμο Νέστου στην Καβάλα - Προκάλεσε περιορισμένες ζημιές
17:50