ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στα «λευκά» Ωραιόκαστρο και Αρναία

Κακοκαιρία: Χιόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Στα «λευκά» Ωραιόκαστρο και Αρναία
Φωτογραφία αρχείου ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας που χτυπά τη χώρα προερχόμενη από τα Βαλκάνια με τη Θεσσαλονίκη να δέχεται πυκνή χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης από το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κακοκαιρία δεν «χτυπά» μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις γύρω περιοχές της, αφού στα λευκά «ντύθηκαν» το Ωραιόκαστρο τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20/1) και η Αρναία.

Ο χιονιάς για τον οποίο υπήρχε πρόβλεψη ότι θα κάνει την εμφάνιση του στα γύρω ορεινά αλλά μέχρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχει ήδη ξεκινήσει και ήδη οι χιονοπτώσεις έχουν ντύσει στα λευκά δρόμους, αυλές και αυτοκίνητα.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται κυρίως στα ορεινά της πόλης, με πιο δύσκολες καταστάσεις σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πεύκα, Ωραιόκαστρο και Μελισσοχώρι.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έκλεισε ο δρόμος από Χορτιάτη προς Άγιο Βασίλειο, τα εκχιονιστικά δίνουν μάχες για να καθαρίζουν δρόμους, αλλά ήδη έχει κλείσει και ο δρόμος Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου.

Το «έστρωσε» στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Σερρών

Όπως φαίνεται και από σχετικά βίντεο και φωτογραφίες σε σημείο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών, το έχει «στρώσει» με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που περνούν από τον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύγκρουση εκχιονιστικού μηχανήματος με νταλίκα

Ενδεικτικό είναι ότι αργά το απόγευμα λίγο μετά τα διόδια του Στρυμονικού στην Ε.Ο. Σερρών - Θεσσαλονίκης, σημειώθηκε σύγκρουση εκχιονιστικού μηχανήματος με νταλίκα.

Ο δρόμος έκλεισε για μια ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων, ενώ πριν από λίγο δόθηκε στην κίνηση ένα ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ