ΕΛΛΑΔΑ

Γαύδος: Διάσωση 42 ατόμων - Χειροπέδες στους διακινητές που ζητούσαν 3.200 δολάρια το κεφάλι

Γαύδος: Διάσωση 42 ατόμων - Χειροπέδες στους διακινητές που ζητούσαν 3.200 δολάρια το κεφάλι
ΙΝΤΙΜΕ

Λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση εντόπισαν το απόγευμα της Παρασκευής 19/1 οι Λιμενικές Αρχές Χανίων, Ρεθύμνου, Παλαιοχώρας και Αγίας Γαλήνης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.

Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) δεσμεύτηκε το φορτηγό πλοίο «Maersk Brownsville» (σημαίας Δανίας), το οποίο εντόπισε τη λέμβο 13,7 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου και περισυνέλεξε συνολικά 42 ανθρώπους - 37 άντρες και 5 ανήλικοι - τους οποίους αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων Ηρακλείου.

1.2e16d0ba.fill-900x400.jpg
Φωτογραφία από την διάδωση των 42 αλλοδαπών νότια της Γαύδου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Οπως δήλωσαν οι αλλοδαποί, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (18/1) από τις λυβικές ακτές Τομπρούλ, καταβάλλοντας χρηματικά ποσά από 1.000 μέχρι 3.200 δολάρια ο καθένας, με σκοπό τη μεταφορά τους στην Γαύδο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας 31χρονος και ένας 26χρονος, οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές.

Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα, σε συνδυασμό με συναυτουργία, έκθεση ζωής σε κίνδυνο και σύσταση συμμορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ