ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε Θεσσαλονίκη και Εγνατία Οδό

Χιόνια: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε Θεσσαλονίκη και Εγνατία Οδό
EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, λόγω της χιονόπτωσης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ειδικότερα, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης), της εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας, από ώρα 20:30 του Σαββάτου (20-01-2024) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Επιπλέον, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ανακοίνωσε απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα της Εγνατίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια και Πολύμυλο.

Η αστυνομία σταματά τα φορτηγά πριν τα διόδια Δροσοχωριου όπου διακόπτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων ως το Μαλακασι.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν μέχρι νεοτέρας αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ενημερώθηκε για την ανάγκη λήψης απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να μείνουν στο λιμάνι και την είσοδο της Ηγουμενίτσας τα φορτηγά και οι νταλίκες που βγαίνουν από καράβια, αποφεύγοντας έτσι τυχόν συμφορήσεις στην έξοδο των Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ