Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για τον γάμο των ομοφύλων - Επιφυλάξεις και αντιδράσεις
Ανανεώθηκε:
Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος με αποκλειστικό θέμα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην εκκλησία.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
«Είμαι επιφυλακτικός. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε» είχε πει, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να γίνει και δημοψήφισμα.
Χθες (22/1) ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαβουλεύσεις με Αρχιερείς σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στη διοίκηση της Εκκλησίας με αφορμή τον χειρισμό του θέματος του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας.
Μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ο Αρχιεπίσκοπος επεξεργάζονται την εισήγηση του για τη σημερινή συνεδρίαση. Ο ένας μετά τον άλλο οι μητροπολίτες έχουν λάβει την σκυτάλη και ο καθένας τάσσονται ευθέως κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.
Όπως λένε οι πιστοί διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν τη δημοσιοποίηση των θέσεών τους.
Nα σημειωθεί ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναβλήθηκε καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άρρωστος με Η1Ν1.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παράταση σύγκρουσης για τα ομόφυλα ζευγάρια – Αντεπίθεση με μέτρα στήριξης της οικογένειας
Άγιον Όρος: Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στη μονή Φιλοθέου
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 - Του απονεμήθηκε βραβείο ειρήνης (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09