ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς που έκαναν κόντρες στην Ποσειδώνος τα ξημερώματα της Τετάρτης

Τροχαία: Χειροπέδες σε τρεις οδηγούς που έκαναν κόντρες στην Ποσειδώνος τα ξημερώματα της Τετάρτης
ΙΝΤΙΜΕ (ΑΡΧΕΙΟ)

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/1) στη σύλληψη τριών οδηγών, ηλικίας 19, 31 και 34 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο αγώνα αναπτύσσοντας ταχύτητα πάνω από 140 χλμ/ώρα.


Σχηματίσθηκαν δικογραφίες για επικίνδυνη οδήγηση και οι τρεις παραβάτες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Εικότερα και σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε μέσω φορητής Ειδικής Ηλεκτρονικής Τεχνικής συσκευής (ραντάρ) να κινούνται με ταχύτητες άνω των 140 χλμ/ώρα αντί του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου των 60 χλμ/ώρα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιο αγώνα ταχύτητας και εκτελώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους υπόλοιπους οδηγούς που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ενας εκ των τριών προέβη σε διαδοχική παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Μετά την ακινητοποίησή τους και κατά τον έλεγχο της τροχαίας, διαπιστώθηκαν -κατά περίπτωση- κι άλλες παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας (φιμέ υαλοπίνακες, ηχορύπανση, μη χρήση φλας).

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ στους οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις: διοικητικά πρόστιμα, αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ