ΕΛΛΑΔΑ

Ζήτημα βάφτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών θέτει ο Ιερώνυμος

Ζήτημα βάφτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών θέτει ο Ιερώνυμος
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για το ζήτημα της βάπτισης των ομόφυλων ζευγαριών, τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγοντας πως η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν.

Κατά την σημερινή τους συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο,οι δυο ιεράρχες συζήτησαν μεταξύ άλλων το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για την τεκνοθεσία και την τέλεση μυστηρίων της εκκλησίας που σχετίζονται με το γάμο.

Ειδικότερα ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία δεν είναι κατά των παιδιών και τα νοιάζεται περισσότερο από όλους τους άλλους.

Σημείωσε δε πως «η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν». «Η Εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, έσπευσε να συμφωνήσει με τον κ. Ιερώνυμο.

Σε ότι αφορά τις εκκλησιαστικές σχέσεις Ελλάδας – Αμερικής ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε: «Οι ομογενείς είμαστε στη διάθεσή της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Μακαριωτάτου και τις εύκολες και τις δύσκολες μέρες».

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως «τέτοιου είδους συναντήσεις ωφελούν και τις δύο εκκλησίες αλλά και τις χώρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ