Ολοκληρώθηκε η ευρεία διϋπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου για τους αγρότες
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής (28/1) η διϋπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και τα μέτρα ανακούφισης για τον κλάδο.
Την συζήτηση συντόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ενώ συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε υπουργεία και συγκεκριμένα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ενέργειας και το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών
Νωρίτερα σήμερα οι αγρότες του νομού Λάρισας, έφτασαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην κεντρική πλατεία της πόλης διεκδικώντας την επίλυση μιας σειράς αιτημάτων.
Τα κομβόι ξεκίνησε από διάφορα σημεία έξω από την πόλη και κατέληξε με κορναρίσματα στο κέντρο της Λάρισας.
Χθες αποφασίστηκε, τα αγροτικά μηχανήματα των αγροτών να έρθουν στον αστικό ιστό της πόλης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, να καλέσουν τους συναδέλφους τους για ενίσχυση των μπλόκων και ιδιαίτερα στον κόμβο του Πλατύκαμπου όπου συμμετέχουν οι Λαρισαίοι αγρότες.
Υπενθυμίζεται, ότι οι αγρότες της περιοχής συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέσω της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και βρίσκονται σε σχεδιασμό κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.
Αναφορικά με τα αιτήματα τους, επικεντρώνονται στο ζήτημα του κόστους παραγωγής, στις καταστροφές από τις πλημμύρες, στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ κ.α.
Σημειώνεται πως οι αγρότες έχουν αποφασίσει να μείνουν για 24 ώρες στην πλατεία της Λάρισας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο.
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα τρακτέρ από διάφορες περιοχές του νομού κάνουν την εμφάνιση τους και συγκεντρώνονται στον κόμβο του Πλατύκαμπου, δίπλα στην εθνική οδό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λάρισα: Στην κεντρική πλατεία της πόλης με τα τρακτέρ οι αγρότες
Αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας
Ουκρανία: Δώδεκα οικισμοί τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου
20:18
«Δεν τίθεται θέμα» στρατιωτικής συμμετοχής της Γερμανίας σε επιχειρήσεις στον Κόλπο, λέει ο Μερτς
20:11
Κάλας: «Όχι προς το παρόν» στην επέκταση της ASPIDES στα Στενά του Ορμούζ - «Πράσινο φως» για ενίσχυση στην Ερυθρά Θάλασσα
20:05
Κατά 60% μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου από την Μέση Ανατολή με τα Στενά του Ορμούζ να παραμένουν κλειστά
20:02