ΕΛΛΑΔΑ

Για κακούργημα διώκεται ο 35χρονος κατηγορούμενος για κακοποίηση ΑμεΑ - Αρνείται τις κατηγορίες

Για κακούργημα διώκεται ο 35χρονος κατηγορούμενος για κακοποίηση ΑμεΑ - Αρνείται τις κατηγορίες
PIXABAY

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε γνωστός Υoutuber, ο οποίος κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media. 

Σε βάρος του 35χρονου που οδηγήθηκε σήμερα Τετάρτη στον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ' επάγγελμα (κακούργημα),
και σωματική βλάβη εις βάρος αδύναμων ατόμων (πλημμέλημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και φέρεται να υποστήριξε ότι υπήρξε συναίνεση με τα άτομα που κατηγορείται ότι κακοποίησε, για τα οποία επίσης, διατηρεί επιφυλάξεις ότι ήταν ΑΜΕΑ.

Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και προέβαινε στην κακοποίηση ΑΜΕΑ με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο ανωτέρω συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (6/2), προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ