ΕΛΛΑΔΑ

Ορεστιάδα: Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου στο σχολείο της 9χρονης - Διαδικτυακά τα μαθήματα 8 - 9/2

Ορεστιάδα: Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου στο σχολείο της 9χρονης - Διαδικτυακά τα μαθήματα 8 - 9/2
Unsplash

Στην αναστολή λειτουργίας του 8ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο, που της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια, προχώρησε προληπτικά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, 8 & 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, υπήρξε και άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο και για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έλαβε την απόφαση να «κλείσει» το σχολείο έτσι ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς και η υγεία των παιδιών να παρακολουθείται από τους γονείς τους.

evros-news.gr

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.

Με απόφαση του δημαρχου η διδασκαλία των μαθημάτων να γίνει διαδικτυακά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί ότι μετά την ενημέρωση για την ύπαρξη δεύτερου κρούσματος στην ίδια σχολική μονάδα και κατόπιν επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, γιατρούς στο νοσοκομείο και με τον ΕΟΔΥ για σχετικές οδηγίες, αποφάσισε τη μη προσέλευση των μαθητών προληπτικά για δύο ημέρες με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και προκειμένου να διακοπεί η αλυσίδα μεταδόσεως της ίωσης.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση υγείας του δεύτερου παιδιού που νοσεί ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι εξ όσων γνωρίζει είναι σε καλή κατάσταση.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ