ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Βανδαλισμοί και απόπειρα εμπρησμού από αγνώστους σε σχολείο

Βόλος: Βανδαλισμοί και απόπειρα εμπρησμού από αγνώστους σε σχολείο
Pixabay/ φωτο αρχείου

Από καθαρή τύχη σχολικό κτίριο του Βόλου που στεγάζει δύο γυμνάσια δεν έγινε παρανάλωμα του πυρός, από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι σε πίνακα σχολικής αίθουσας το βράδυ της Κυριακής.

Νωρίτερα οι άγνωστοι εισέβαλαν στο σχολικό συγκρότημα κάνοντας βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με το gegonota.gr άγνωστοι προσπάθησαν χθες βράδυ να κάψουν αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου, στο κτήριο «Μουρτζούκου».

Εισέβαλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του 9ου και έσπασαν τζάμια αιθουσών, έσπασαν δύο πόρτες, αλλά και τις ντουλάπες με βιβλία και τα καθαριστικά που βρήκαν στους διαδρόμους.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να βανδαλίζουν. Έβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μια τάξης, αλλά ευτυχώς λόγω του υλικού κατασκευής η φωτιά δεν επεκτάθηκε γιατί θα λαμπάδιαζε το κτήριο.

Το πρωί οι διευθυντές των σχολείων αντίκρισαν το χάος. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού και η μαθητική κοινότητα σε αναστάτωση.

Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3000 ευρώ, ενώ οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία. Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης επιβεβαίωσε τα γεγονότα και δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν την νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γύρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε στο gegonota.news.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ