ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση για νοσοκομείο Τρικάλων και 6 Κέντρα Υγείας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Ενεργειακή αναβάθμιση για νοσοκομείο Τρικάλων και 6 Κέντρα Υγείας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα
Υπουργείο Υγείας

Υπεγράφη η σύμβαση ποσού 9, 7 εκατ. ευρώ. για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου, έξι Κέντρων Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, καθώς και για την ανακαίνιση του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στην υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου και έξι Κέντρων Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, που θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η διαδικασία έγινε με την επιμέλεια του ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος και ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, κ. Φώτης Σερέτης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΒΕΡΜΙΟΝ Α.Τ.Ε.Ε.».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη παρασταθήκαμε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της κατασκευάστριας εταιρείας που αναλαμβάνει μέσω ΤΑΙΠΕΔ την ανακατασκευή και ανακαίνιση έξι κέντρων υγείας και ενός Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας. Παράλληλα, έγινε και η υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση του νοσοκομείου Τρικάλων. Το πρόγραμμα της αναβάθμισης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχουμε εντάξει μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης και εξελίσσεται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ιδιαιτέρως ευχαριστώ γιατί έχει αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο και αποτελεσματικό, είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακατασκευής υποδομών του ΕΣΥ από την ίδρυσή του. Σε λίγους μήνες θα έχουμε παραδώσει ένα καινούριο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις υπηρεσίες του οποίου θα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω για τη σημερινή υπογραφή και να ευχηθώ να είναι η εταιρεία ακόμα πιο γρήγορη από τους 12 μήνες παράτασης που προβλέπει η σύμβαση».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε:

«Όπως έχουμε δεσμευτεί, υλοποιούμε με θρησκευτική ευλάβεια την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών υγείας και στη Δευτεροβάθμια υγεία αλλά και στην Πρωτοβάθμια. Θυμίζω ότι ο στόχος είναι να πετύχουμε την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση 156 κέντρων υγείας και 80 νοσοκομείων. Όπως γνωρίζετε και από το παρελθόν, το ΤΑΙΠΕΔ έχει συνέπεια σε αυτά τα οποία αναλαμβάνει να υλοποιήσει και να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα παραδώσουμε θα είναι ένα άλλο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε επίπεδο υποδομών. Είμαι σίγουρος ότι και οι κατασκευαστές αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες των ΥΠΕ θα κάνουν τα μέγιστα ούτως ώστε να προλάβουμε τους χρόνους και σε αυτό είμαστε συνοδοιπόροι και συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους».

Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Κέντρα Υγείας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο έχουν κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο τη δεκαετία του 1980 με αρχές ’90. Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, ήτοι στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.). Οι συμβάσεις είναι διάρκειας 12 μηνών και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 9.785.252,45 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση του νοσοκομείου Τρικάλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ