ΕΛΛΑΔΑ

«Ή εγώ θα ζούσα ή αυτός» ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο

«Ή εγώ θα ζούσα ή αυτός» ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο
Από την μεταγωγή της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκελιο Κρήτης EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Tις στιγμές της επίθεσης με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της τον Οκτώβριο του 2023 μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ηράκλειο περιέγραψε στο δικαστήριο η 39χρονη κατηγορούμενη που δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της πόλης.

Υποστήριξε ότι έπεσε θύμα βιασμού και εκείνη τον απείλησε λέγοντας ότι θα φωνάξει την αστυνομία: «Ή εγώ θα ζούσα ή αυτός. Με βίασε πονούσα υπέφερα. Ήταν φρικτό!
Του είπα, φεύγω πάω στην αστυνομία. Αυτό ήταν το λάθος μου. Του είπα για την αστυνομία ενώ ξέρω αν μπορούσε θα έμπαινε στο αστυνομικό Μέγαρο και θα τους σκότωνε όλους», είπε η κατηγορουμένη, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr.

«Έπρεπε να φύγω και ούτε καταγγελία να έκανα ούτε τίποτα. Δεν μπορώ ούτε ένα πω πως έγινε. Δεν θυμάμαι αν πήγε να σηκωθεί. Άνοιξα το βάζο και το πέταξα το υγρό και προσπάθησα να φύγω. Θα με σκότωνε. Φώναζε ήδη «στην αστυνομία θα με πας; Από το μπαλκόνι θα σε πετάξω. ή εγώ θα ζούσα η αυτός».

«Το θύμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαι εγώ. Έχω δύο υπέροχα παιδιά που φροντίζω. Εδώ και 1,5 χρόνο στη φυλακή ζω κάτω από άθλιες συνθήκες.
Τα παιδιά μου με ζητούν καθημερινά. Συγνώμη από εσάς που με ακούτε, από τα παιδιά μου τα ταλαιπώρησα αλλά και από τον .... που τον έβλαψα. Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω» ανέφερε ακόμη.

«Δεν θα τον είχα παντρευτεί, Δεν θα είχα πάει ποτέ στη φυλακή να τον δω. Κάθε βράδυ κλαίω. Γιατί να του πω… Θα ήμουν μια Καρολάιν, θα ήμουν μια ακόμη γυναικοκτονία. Ήμουν σε άμυνα, λυπάμαι», είπε σε άλλο σημείο της απολογίας της.

«Λυπάμαι για ότι έχει προκληθεί. Θέλω να με κρίνετε δίκαια. Δεν είμαι εγκληματίας. Θέλω να αλλάξω τα πράγματα να γυρίσω στα παιδιά μου.
Φαίνεται και από τη στάση του ίδιου. Αν ήθελε να τιμωρηθώ θα ήταν εδώ να το προσπαθήσει», πρόσθεσε.

Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή της στο δικαστικό μέγαρο

Κατηγορούμενοι είναι δύο ακόμη άτομα, μία φίλη της και ο οδηγός ταξί που την επιβίβασε μετά την επίθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Η μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την 38χρονη να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται μέσα και περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Από τη δίκη θα λείπει το θύμα, καθώς όπως ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες μέσω των δικηγόρων του, Αλ. Κούγια και Αλ. Σπανάκη, δεν θα παραστεί.

«Για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο δικηγόρων του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η επίθεση με το βιτριόλι σημειώθηκε τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου του 2022 και ενώ το 37χρονο τότε θύμα και η 38χρονη δράστιδα βρίσκονταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο της πόλης.

Η γυναίκα έριξε στον εν διαστάσει τότε σύζυγό της το καυστικό υγρό, το οποίοι σύμφωνα με την επίσημη έκθεση περιείχε «εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων γεγονός το οποίο συνάδει με την περίπτωση το εν λόγω δείγμα να ήταν πυκνό υδατικό διάλυμα θειικού οξέος».

Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε ταξί και παραδόθηκε στις αρχές τρεις ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα. Νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε πολλά χειρουργεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ