Κομπίνα με αγορές προϊόντων από καταστήματα Duty Free στα Δωδεκάνησα
Να τηρούνται αυστηρά οι νόμοι σε ό,τι αφορά την παροχή και πώληση αφορολόγητων ειδών από τα καταστήματα Duty Free που υπάρχουν στα νησιά σε τουρίστες και επισκέπτες, ζητά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Για το θέμα έφτασαν στο επιμελητήριο καταγγελίες από διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου, στα οποία λειτουργούν τέτοια καταστήματα.
Όπως καταγγέλλεται, άτομα τα οποία επιβαίνουν σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής κάνουν αγορές από αυτά αφορολόγητα και στη συνέχεια κατευθύνονται σε λιμάνια της Τουρκίας, όπου τα μεταπωλούν κερδίζοντας τεράστια ποσά.
Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως την προμήθεια ποτών, λόγω και του ειδικού καθεστώτος στο φόρο που επικρατεί στα Δωδεκάνησα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Κω και τη Σύμη, με πιο χαρακτηριστική την καταγγελία για περιστατικό όπου 20 κιβώτια ουίσκι φορτώθηκαν σε ιδιωτικό σκάφος με σημαία Τουρκίας.
Η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν - Τι αποκάλυψε ο Βανς
13:07
ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2027: Σκέρτσος για μπλόκο στα Social Media ανηλίκων: Το επιχειρηματικό μοντέλο από τις πλατφόρμες λειτουργεί χωρίς όρια - Να δούμε και το ζήτημα των κυρώσεων
13:00
Πώς το Πακιστάν συνέβαλε στη διασφάλιση μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
13:00
Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα – Σε προχωρημένη σήψη οι σοροί
12:55