Δυστύχημα Τεμπών: «Τον Ιούνιο η δίκη» - Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ανανεώθηκε:
Αρχές καλοκαιριού θα ξεκινήσει η δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τις ζωές 57 ανθρώπων στις 28 Φεβρουαρίου του 2023.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η δίκη για το φρικτό δυστύχημα πρόκειται να γίνει τον προσεχή Ιούνιο σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί στο πρώην ΤΕΙ της Λάρισας
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε πως σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη η αίθουσα θα κατασκευαστεί μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.
Ο κ. Φλωρίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «μόλις περατωθεί η διαδικασία της ανάκρισης, τις επόμενες ημέρες, η υπόθεση θα οδηγηθεί κατευθείαν στο ακροατήριο. Τον Ιούνιο θα αρχίσει η δίκη».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να βρεθεί αίθουσα να γίνει στην Λάρισα η δίκη.
Ο Περιφερειάρχης μου τηλεφώνησε, μού είπε για το αίτημα του εισαγγελέα και χρηματοδοτούμε εμείς άμεσα την Περιφέρεια η οποία ετοιμάστηκε με τις τεχνικές υπηρεσίες της ώστε μέσα σε 1,5 μήνα να είναι έτοιμη η διαμόρφωση του χώρου που θα εξυπηρετήσει τους δικαστές, τους κατηγορουμένους, τους δικηγόρους όλων των πλευρών συν το ακροατήριο για την υπόθεση των Τεμπών».
Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες και έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ για μια επίθεση εναντίον των δικαστών που ασχολούνται με το θέμα της ανάκρισης του δυστυχήματος των Τεμπών. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο γιατί μέσα σε έναν χρόνο μία πάρα πολύ δύσκολη ανάκριση ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από την ανάκριση αυτή έχουν καταστεί κατηγορούμενα 31 άτομα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εξεταστική για Τέμπη: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο διευθυντής της Hellenic Train
Καραμανλής για Τέμπη: Τα συστήματα του ERTMS μεγιστοποιούν την ασφάλεια - Δεν αρκεί η σύμβαση 717
Καραμανλής για Τέμπη: Δε σκέφτηκα να κρυφτώ πίσω από τις ευθύνες άλλων
Αιματηρή συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μενίδι με έναν τραυματία
07:29
Κρίσιμη εβδομάδα για τα επιτόκια της ΕΚΤ: Τι «βλέπουν» οι αναλυτές, η προσοχή στο 2026
07:24
ΗΠΑ: Το πρώτο βίντεο μετά τους πυροβολισμούς - Η στιγμή που ο φερόμενος δράστης ντυμένος στα μαύρα φεύγει από το Πανεπιστήμιο Brown
07:16
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 της σπείρας στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις
07:09