Δράμα: Σεισμογράφος μαθητών κατέγραψε τους δύο μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία
Έναν σεισμογράφο μεγάλης ακριβείας, που κατάφερε να καταγράψει τους δύο μεγάλους σεισμούς της Τουρκίας, κατασκεύασαν μαθητές του Α΄ΕΠΑΛ Δράμας.
Το μοναδικό αυτό επίτευγμα, πανεπιστημιακών προδιαγραφών, ήταν αποτέλεσμα τριετούς προσπάθειας, όπως δήλωσε ο φυσικός και υπεύθυνος του προγράμματος Σίμος Σαχινίδης.
Σκοπός ήταν η υποβοήθηση της διδασκαλίας. Η εξέλιξη, όμως, που οδήγησε στο εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα, εξαρτήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές να προχωρήσουν περισσότερο σε ένα ανώτερο επίπεδο.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατασκευή του σεισμογράφου από τούς μαθητές είναι επαγγελματικού επιπέδου, δίνει ακριβή δεδομένα και οι πληροφορίες που συλλέγουν μεταφέρονται σε όλη την χώρα.
Ο τελευταίος σεισμός που κατέγραψαν οι μαθητές ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε το 2024 στην Σάμο στις 27 Ιανουαρίου.
Μάλιστα, για το επίτευγμα αυτό θα επισκεφθεί τους μαθητές την Πέμπτη (15/2) ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστα Παπαζάχος, ο οποίος πρόκειται να συνομιλήσει τόσο με τα παιδιά, όσο και με τους κατοίκους, που μπορούν να είναι υπερήφανοι για το έργο τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεισμός 5,7 βαθμών ανοικτά του Μεγάλου Νησιού στη Χαβάη
Ένας χρόνος από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: Θυμός και αποδοκιμασίες από τους πολίτες
Ένοχη η 33χρονη που κούρεψε την ανήλικη κόρη της στη Θεσσαλονίκη – Εξαγοράσιμη η ποινή της
15:48
Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου ζητεί ο Νίκος Ανδρουλάκης
15:46
Στο «κόκκινο» η κίνηση σε Κηφισό και κέντρο - Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
15:35
Βίντεο από τον καυγά στη Βουλή δημοσίευσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Tik Tok (vid)
15:23