ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας με απόφαση της Αστυνομίας λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αυτή την ώρα οι συγκεντρωθέντες είναι στα Προπύλαια και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία θα κατευθύνεται στη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο μετέχουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και έως τη λήξη της βάρδιας. Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση διότι «στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων».

Η ΔΟΕ επίσης προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη η Πάτρα και αλλού.

Στη Θεσσαλονίκη επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, τα επεισόδια σημειώθηκαν στην «ουρά» της πορείας κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Στη διάρκεια της πορείας διαδηλωτές και αστυνομικοί των ΜΑΤ ήρθαν σε κοντινή απόσταση και ακολούθησαν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για να περιορίσουν την κλιμάκωση της έντασης έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ