ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: «Κάθοδο» στην Αθήνα αποφάσισαν τα μπλόκα - Την Τρίτη συλλαλητήριο

Αγρότες: «Κάθοδο» στην Αθήνα αποφάσισαν τα μπλόκα - Την Τρίτη συλλαλητήριο
Αγροτικές κινητοποιήσεις στον Πλατύκαμπο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, καθώς η τάση των αγροτών που επιμένει στην ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που είχαν τεθεί πλειοψήφισε.

Στη βάση αυτή, τα αγροτικά μπλόκα ετοιμάζονται για ένα κοινό και ενιαίο μέτωπο, φτάνοντας μέχρι την πρωτεύουσα για να διεκδικήσει να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.

Όπως μετέδωσε το thesstoday, στις αρχικές συζητήσεις οι εργαζόμενοι του κλάδου πρότειναν να πραγματοποιηθεί διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά, όμως αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους.

Μάλιστα, από αρκετές περιοχές και δη βόρειες πρόκειται να ναυλωθούν λεωφορεία.

Αναμένεται να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα ενώ όσοι δεν μπορέσουν να έρθουν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και λιμανιών.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να «μην χωριστεί η Ελλάδα στα δύο»

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση στέλνει δύο μηνύματα προς τους αγρότες: Το ένα είναι ότι δεν συζητά με κλειστούς δρόμους, και το δεύτερο ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια για μεγαλύτερες παροχές, έχουν εξαντληθεί.

Στο Μαξίμου κοινή είναι η πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός κατέθεσε ουσιαστικές και δίκαιες προτάσεις, με μόνιμα μέτρα για το ενεργειακό κόστος που θα ανακουφίσουν το οικονομικό βάρος για τους αγρότες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν ξεκαθαρίσει κυβερνητικά στελέχη σε όλους του τόνους, έχει εξαντληθεί το δημοσιονομικό πλαίσιο, που μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των αγροτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ