ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Πολύτεκνη οικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων - Κυκλοφορούσαν με τόξα και βέλη

Κόρινθος: Πολύτεκνη οικογένεια ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων - Κυκλοφορούσαν με τόξα και βέλη
Μερικά από τα όπλα που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολύτεκνη οικογένεια στην Ορεινή Κορινθία ζούσε σε λαγούμι 30 μέτρων, όπως αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ είχαν κρύψει σε τάφρο κάτω από το σπίτι τους, όπλα και σφαίρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, άτομα της οικογένειας επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να διαφύγουν, μαζί με βρέφος και ανήλικα παιδιά, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Είχαν κρύψει ποσότητα όπλων σε τούνελ

Προ ημερών, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν καταγγελία εις βάρος του πατέρα της πολύτεκνης οικογένειας ότι προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνομικών, μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν. Παίρνοντας μαζί τα ανήλικα παιδιά τους προσπάθησαν να διαφύγουν από τάφρο που είχαν σκάψει και η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά.

Ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας, όπου εντοπίστηκε ποσότητα από όπλα και σφαίρες, καθώς και αυτοσχέδια τόξα και βέλη.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων για εμπρησμό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 27 Φεβρουαρίου.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Κατά την διάρκεια διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικία στην περιοχή Κάτω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, τόσο από τον διαμένων σε αυτή α) Κ.Ε., αλλά και από μέλη της οικογένειάς του συμπληρωματικά αναφέρεται ότι πρωινές ώρες σήμερα (12-02-2024) οργανώθηκε συντονισμένη Αστυνομική Επιχείρηση … με την συνδρομή και ομάδας των Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη σε παρακείμενα αγροτεμάχια της οικίας τους, τόσο ο προαναφερόμενος δράστης καθώς επίσης και τα κατωτέρω μέλη της οικογένειάς του: β) Κ.Σ. (σύζυγος του δράστη) γ) Κ. (κόρη του δράστη) δ) Κ.Ν. (υιός του δράστη) Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες στην οικία στην οποία διέμεναν και σε χωμάτινο δάπεδο αυτής, είχαν διαμορφώσει – διανοίξει υπόγειο τούνελ μήκους (30) μέτρων που κατέληγε σε παρακείμενη ρεματιά και το οποίο χρησιμοποίησαν κατά την διάρκεια της Αστυνομικής Επιχείρησης, προκειμένου διαφύγουν της σύλληψης.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία τους, σε όμορο αυτοσχέδιο παράπηγμα – κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν και στο υπ’ αριθμ. ΖΜΙ-2907 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ανωτέρω δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κατωτέρω : 1. ένα (1) αυτοσχέδιο τυφέκιο, 2. ένα (1) αεροβόλο όπλο, 3. εκατόν δύο (102) κυνηγετικά φυσίγγια, 3. ογδόντα ένα (81) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων (7.62 και 5,56), 4. επτά (7) αυτοσχέδια τόξα και είκοσι (2) βέλη, 5. τέσσερα (4) μαχαίρια και 6. ένα (1) τσεκούρι.

Σε πρόσθετες έρευνες με τη συνδρομή δύο αστυνομικών σκύλων, για τυχόν ανεύρεση οποιουδήποτε επιπρόσθετου στοιχείου, εντοπίστηκαν δύο (2) αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας (1΄ ίντζας), καθώς και ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4 διαμετρήματος 556mm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ