ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρίες «Daniel»-«Elias»: Ξεκινά η αποκατάσταση των σχολείων που επλήγησαν

Κακοκαιρίες «Daniel»-«Elias»: Ξεκινά η αποκατάσταση των σχολείων που επλήγησαν
Πλημμυρισμένες περιοχές από την κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία (φωτογραφία αρχείου 2023) EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης των σχολείων που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα έργα, που πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν σχολικές μονάδες που βρίσκονται στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού.

Η αποκατάσταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργασίες οικοδομικές, υδραυλικές, βελτίωσης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενεργειακής αναβάθμισης, ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων, ώστε να καταστούν εκ νέου λειτουργικές, να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου των έξι συμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των 30,5 εκατ. ευρώ και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ