EΛΑΣ: Συνελήφθη στην Αττική 43χρονος για ρατσιστικά βίντεο στα social media
Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, το απόγευμα της Τρίτης (20/2), σε περιοχή της Αττικής, 43χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.
Ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο προέβαινε σε κατ΄ εξακολούθηση ανάρτηση βίντεο με ρατσιστικό κίνητρο υποκινώντας δημόσια σε βία, διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα, προέβαινε και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια.
Ο ανωτέρω συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024, είχε προβεί σε ζωντανή μετάδοση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο όμοιο με το ανωτέρω.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο με 5,5 κιλά κάνναβης
Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 46χρονο για ενδοοικογενειακό επεισόδιο με την μητέρα του
Ιράν: Πρόσχημα για την κλοπή εμπλουτισμένου ουρανίου η διάσωση του Αμερικανού πιλότου
14:40
«De Noche»: Η νουάρ γοητεία του Πέδρο Πασκάλ - Πρώτες εικόνες από την νέα ταινία του Χέινς (pics)
14:39
Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Δώσαμε εντολή να συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των υποδομών του Ιράν»
14:34
Η Allwyn ενισχύει τη μάχη κατά του καρκίνου εκσυγχρονίζοντας το νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» – Έργο-πρότυπο που ενισχύει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας
14:32