Σαν σήμερα ο ισχυρός σεισμός του 1981 στις Αλκυονίδες - 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Ανανεώθηκε:
Ήταν 24 Φεβρουαρίου 1981 όταν ο σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν στις νήσους Αλκυονίδες, ταρακούνησαν όλη την Αττική και στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους.
Το βράδυ της Τρίτης (24/2) 1981 σημειώθηκε ο πρώτος μεγάλος σεισμός και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Κόρινθο, Λουτράκι, Περαχώρα, Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Θήβα, Πλαταιές, Καπαρέλλι, Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Ασπρόπυργο.
Πολλοί βγήκαν στους δρόμους και πέρασαν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Σπίτια μετατράπηκαν σε συντρίμμια, πολίτες τραυματίστηκαν, υποδομές επλήγησαν σημαντικά.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 04:35 της Τετάρτης (25/2), ακολούθησε δεύτερος σεισμός, ο οποίος είχε μέγεθος 6,4 Ρίχτερ και προκάλεσε καταστροφές σε κτίσματα που είχαν πληγεί από τον πρώτο σεισμό.
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 23:58 σημειώθηκε τρίτος σεισμός, με μέγεθος 6,3 Ρίχτερ. Από αυτόν οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στην Ανθούπολη Περιστερίου.
Οι μετασεισμοί συνεχίστηκαν μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου του 1981.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δράμα: Σεισμογράφος μαθητών κατέγραψε τους δύο μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15
Ουκρανία: Σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι προανήγγειλε ο Μακρόν
09:12
«Βουτιά» έκανε ο υδράργυρος στην Κεντρική Μακεδονία - Στις Σέρρες η χαμηλότερη θερμοκρασία
09:06