ΕΛΛΑΔΑ

67 βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ

67 βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το ζήτημα των μεγάλων φορολογικών επιβαρύνσεων που επέρχονται στον ΕΝΦΙΑ του 2016, επαναφέρει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και συνυπογράφουν 67 βουλευτές.

Οι βουλευτές ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ποσοτικό στόχο των εισπράξεων από τον ΕΝΦΙΑ που θέτει η κυβέρνηση για το 2016.

Σε δελτίο Τύπου επισημαίνεται ότι στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο στο οποίο ψηφίστηκαν οι αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, δεν είχε καμία αναφορά για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. Τσίπρας, αφού υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών υποσχόμενος την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, έκανε το ακριβώς αντίθετο: Αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, επιβάλλοντας πρόσθετες επιβαρύνσεις. Στις 27 Μαΐου 2016 καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αλλά ο αρμόδιος Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση.

Τώρα η Κυβέρνηση που είχε το θράσος να μας διαψεύδει και να δηλώνει κατηγορηματικά, ότι όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, τρέχει πανικόβλητη. Προαναγγέλλει, ότι θα πάρει πίσω τις αυξήσεις, τις οποίες δεν παραδεχόταν, με φαιδρά επιχειρήματα και δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα. Φυσικά οι αυξήσεις που θα πάρει πίσω είναι σταγόνα στον ωκεανό. Θα αποδειχθεί από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Ποιος πιστεύει αυτήν την Κυβέρνηση; Μια Κυβέρνηση, που είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, έστω και για μία μέρα παραπάνω.

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν διέθετε έναν πρωθυπουργό με τόσο μεγάλο έλλειμμα πολιτικής ηθικής και περίσσευμα πολιτικού αμοραλισμού.

Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός με τα ψέματα.Τα ψέματα όμως τελειώνουν εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ