ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής
Ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής youdube

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1942 και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο ενώ επισκεπτόταν την Ελλάδα για διακοπές, ειδικά τη Σύρο, όπου διατηρούσε και κατοικία.

Μετά τις σπουδές του, στα οικονομικά, στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή φίρμα Rethymnis & Kulukundis Limited, London (R & K Ltd.), που είχε ιδρυθεί στο Λονδίνο το 1921. Η R & K Ltd, στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, υπήρξε το μεγαλύτερο ελληνικό ναυτιλιακό γραφείο του Λονδίνου, που διαχειριζόταν 50 πλοία-περίπου το 12% του ελληνικού στόλου.

Ασχολήθηκε αρχικά στο τμήμα των operations, για να περάσει γρήγορα και να έχει την ευθύνη των ναυπηγήσεων και των χρηματοδοτήσεων. Έχει διατελέσει μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών.

Το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας, Λονδίνου), όπου και παραμένει έχοντας εκλεγεί και υπηρετήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια ως αντιπρόεδρός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ