ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατία: Οι αμοιβές για τις βόμβες - Πώς οι ποινικοί έπαιρναν εντολές για τα «χτυπήματα»

Τρομοκρατία: Οι αμοιβές για τις βόμβες - Πώς οι ποινικοί έπαιρναν εντολές για τα «χτυπήματα»
Μεταγωγή στον Εισαγγελέα των έξι συλληφθέντων για τρομοκρατία IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μία ομάδα η οποία προχωρούσε σε εγκληματικές πράξεις με κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο και προσπαθώντας να εξυπηρετήσει δικά της συμφέροντα, φαίνεται ότι είχε στήσει ο 36χρονος, ο οποίος εμφανίζεται ως το κεντρικό πρόσωπο από τις συλλήψεις στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Οι Αρχές διαπιστώνουν ότι όλοι οι συλληφθέντες ανήκουν στον ποινικό χώρο και μόνο ο 36χρονος ήταν το άτομο που είχε επαφές στο παρελθόν με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η παραμονή του στη φυλακή και το γεγονός ότι δεν γίνονταν συγχωνεύσεις των υποθέσεών του, ώστε να εκτίσει μικρότερη ποινή φυλάκισης ήταν ο λόγος για τον οποίο έδινε τις εντολές, τόσο για το παγιδευμένο πακέτο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όσο και για τις επιθέσεις σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι δύο τρόποι αμοιβής

Μάλιστα, οι Αρχές ερευνούν σοβαρά το ενδεχόμενο όλα αυτά να γίνονταν έναντι αμοιβής, με δύο τρόπους. Ο πρώτος με τη λεγόμενη «υποσχετική» που σημαίνει ότι τα χρήματα ο έγκλειστος τα δίνει στους συνεργούς του όταν ολοκληρωθεί η «δουλειά» και ο ίδιος βγει από τη φυλακή.

Πάντως αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, θυμίζουν ότι από τις ληστείες που είχε κάνει ο 36χρονος, η λεία τους δεν είχε βρεθεί και τώρα δεν αποκλείουν από τα χρήματα αυτά να τροφοδοτούσε τις εντολές που έδινε για τις επιθέσεις με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Για τα χρήματα οι επιθέσεις και όχι για ιδεολογικούς λόγους

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν προκύπτει ο πυροτεχνουργός της ομάδας που κατασκεύαζε τις βόμβες και έχει συλληφθεί να το έκανε για ιδεολογικούς λόγους, ταγμένος σε μια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά για τα χρήματα.

Πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη γνωρίζονταν μεταξύ τους όλοι οι συλληφθέντες, καθώς οι έγκλειστοι στις φυλακές που ήταν μαζί με τον 36χρονο είχαν αναλάβει να βρουν άτομα εκτός φυλακής για να τους βοηθήσουν στις ενέργειές τους.

Την ίδια ώρα, καταγεγραμμένες συνομιλίες ανάμεσα στους έγκλειστους και στα άτομα αυτά δείχνουν τη διασύνδεση που είχαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ