ΕΛΛΑΔΑ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το τελευταίο αντίο στον Ηλία Λογοθέτη - Η ανάρτηση του γιου του

Το Σάββατο 2 Μαρτίου το τελευταίο αντίο στον Ηλία Λογοθέτη - Η ανάρτηση του γιου του
Ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης INTIME / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Το Σάββατο 2 Μαρτίου φίλοι γνωστοί και θαυμαστές, θα πουν το τελευταίο αντίο στον εξαιρετικό ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη, που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Με ανάρτηση που ανέβασε ο γιος του ηθοποιού, Αλέξανδρος ενημερώνει ότι η κηδεία του πατέρα του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12.30μ.μ. στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ταφεί στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος από χθες που έγινε γνωστή η είδηση θανάτου του Ηλία Λογοθέτη, αποχαιρετά με αναρτήσεις του μέσω των social media με θλίψη τον ηθοποιό.

Η ζωή του Ηλία Λογοθέτη

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα, κι όμως η ίδια η ζωή τον έβγαλε ψεύτη, μιας και θα γινόταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και διάσημους ηθοποιούς στην Ελλάδα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Οι ρόλοι του θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας, όχι γιατί εκείνος τους επέλεγε, αλλά διότι το πρόσωπο του και η χροιά της φωνής του αμέσως έβαλαν πλώρη για την καρδιά μας. Είχε κάτι το ξεχωριστό το βλέμμα του, και μπορούσε να παίξει ότι ρόλου του έδιναν με ανάλογη μαεστρία.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Από τις πιο γνωστές ήταν η συμμετοχή του στην παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου», στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τη σύζυγό του, Μαρία Ζαχαρή, επί 7 χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο "Βαβυλωνία".

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Πρόσφατα είχε μπει στο νοσοκομείο για να κάνει μία σοβαρή επέμβαση. Η υγεία του ατ τελευταία χρονια δεν πήγαινε καλά. Τίποτα όμως δεν τον πτοούσε και δεν έχανε ποτέ την μαγεία του βλέμματος του, ακόμη και στα 85 του χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ