ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της

Κρήτη: Κάθειρξη 8 ετών στην 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της
Η 38χρονη κατηγορούμενη σε παλαιότερο στιγμιότυπο από την μεταγωγή της στον ανακριτή EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε από το δικαστήριο στην Κρήτη η 39χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στην κατηγορούμενη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη κι ως εκ τούτου παίρνει ξανά το δρόμο για τη φυλακή, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους την 20χρονη φίλη της γυναίκας και τον 46χρονο ταξιτζή, που κατηγορούνταν για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στην 39χρονη το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Μειοψήφησαν οι τρεις τακτικοί δικαστές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της 39χρονης κατά το κατηγορητήριο, ενώ πρότεινε την απαλλαγή μεν της 20χρονης σπουδάστριας, την ενοχή δε, του 46χρονου ταξιτζή.

Να σημειωθεί ότι συνήγορος υπεράσπισης της 39χρονος ήταν ο Απόστολος Λύτρας, της 20χρονης ήταν η Κατερίνα Κοσμαδάκη και του 46χρονου η Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ