ΕΛΛΑΔΑ

Μαρουσάκης: Σύντομο το πέρασμα της κακοκαιρίας - Πότε θα «χτυπήσει» Αττική και Θεσσαλονίκη

Μαρουσάκης: Σύντομο το πέρασμα της κακοκαιρίας - Πότε θα «χτυπήσει» Αττική και Θεσσαλονίκη
Εurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος

Σύντομο με μια χρονική διάρκεια περίπου 24 - 36 ωρών, θα είναι το μέτωπο της κακοκαιρίας που αναμένεται στη χώρα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τονίζει ότι κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα της Παρασκευής (1/3) το μέτωπο κακοκαιρίας θα έχει διασχίσει το σύνολο του ηπειρωτικού κορμού και θα εισέρχεται πλέον στο Αιγαίο, επισημαίνοντας πως από Δευτέρα απόγευμα μας προσεγγίζει νέα κακοκαιρία με ανάλογα χαρακτηριστικά και από τα δυτικά.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Όπως γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης:

«Το πέρασμα του μετώπου βροχών - καταιγίδων που τοπικά θα έχουν κι ένταση, όπως αποτυπώνεται από το προγνωστικό μας μοντέλο, όπου με τα πιο σκούρα χρώματα είναι οι περιοχές όπου θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα της αυριανής ημέρας το μέτωπο κακοκαιρίας θα έχει διασχίσει το σύνολο του ηπειρωτικού κορμού και θα εισέρχεται πλέον στο Αιγαίο.

2. Το πέρασμα του μετώπου κακοκαιρίας θα είναι σύντομο με μια χρονική διάρκεια περίπου 24 - 36 ωρών.

3. Μπορεί το πέρασμα να είναι σύντομο, τα φαινόμενα όμως όπως φαίνεται και από τους χρωματισμούς, τοπικά θα εμφανίζουν ένταση και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και μεγάλο αριθμό κεραυνών.

4. Η Αττική και η Θεσσαλονίκη φαίνεται να επηρεάζονται κοντά στο μεσημέρι αύριο.

5. Το Σάββατο το μέτωπο των καταιγίδων θα περιοριστεί στα πιο ανατολικά τμήματα και βαθμιαία θα εξασθενίσει με τον καιρό να χαρακτηρίζεται γενικά σαν βελτιωμένος, παρόλα αυτά όμως το σύστημα αυτό κακοκαιρίας επειδή θα εμφανίσει καλή οργάνωση θα αφήσει πίσω του αστάθεια οπότε δεν θα πρέπει να αποκλειστούν τοπικές βροχές αστάθειας.6. Η Κυριακή θα είναι μια καλή ημέρα και με καλές θερμοκρασίες.

7. Από Δευτέρα απόγευμα μας προσεγγίζει νέα κακοκαιρία με ανάλογα χαρακτηριστικά και από τα δυτικά.

8. Ο Μάρτης εμφανίζει στα μακροπρόθεσμα στοιχεία καλά σκορ με διαθέσεις να καλύψει μερικά έστω από τα κενά τόσο του Φθινοπώρου όσο και του Χειμώνα που έχουν προηγηθεί και που στην ουσία είναι σα να μην ήρθαν ποτέ με εξαίρεση τις καταστροφικές - φονικές πλημμύρες που επηρέασαν με το καλημέρα του Φθινοπώρου τη Θεσσαλία. Καλό υπόλοιπο ημέρας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ