ΕΛΛΑΔΑ

Η σχολική βία στο επίκεντρο - Δράσεις για την «Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο»

Η σχολική βία στο επίκεντρο - Δράσεις για την «Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο»
PIXABAY

Δράσεις για την πανελλαδική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο καλεί να αναλάβουν από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, το υπουργείο Παιδείας τα σχολεία. 

Οι δράσεις προτείνονται με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες για το θέμα αυτό που αφορά στην σχολική εκπαίδευση και αναφέρεται ως αφορμή για να ανταλλαγούν μεταξύ όλων των μελών κάθε σχολικής κοινότητας απόψεις και ιδέες για την αντιμετώπιση του πολυπαραγοντικού αυτού προβλήματος.

Ειδικότερα στην σχετική εγκύκλιο αναφέρεται:

«Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, καλούνται οι σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν χρόνο, από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών) σε δράσεις-συζητήσεις, εκδηλώσεις (π.χ. βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, κ.α.) με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ