ΕΛΛΑΔΑ

Σέρβοι εκτελεστές: Η στιγμή που κινούνται στη Βάρη για να εκπληρώσουν το συμβόλαιο θανάτου

Σέρβοι εκτελεστές: Η στιγμή που κινούνται στη Βάρη για να εκπληρώσουν το συμβόλαιο θανάτου
Οι Σέρβοι εκτελεστές κινούνται στην ταβέρνα στη Βάρη για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου CNN Greece

Καταγεγραμένη σε βίντεο είναι η στιγμή που η ομάδα των Σέρβων εκτελεστών κατευθύνεται στην ταβέρνα στην περιοχή της Βάρης και εκτελεί συμβόλαιο θανάτου δολοφονώντας δύο άνδρες μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους, ανάμεσά τους είναι και ο γνωστός στο οργανωμένο έγκλημα με το προσωνύμιο «γέρος» που συμμετείχε στην εκτέλεση.

Τα θύματα γνώριζαν ότι ήταν στόχος της συγκεκριμένης ομάδας και στην Αθήνα άλλαζαν συνεχώς σπίτια ενώ κινούνταν μόνο με ταξί. Στο σημείο της δολοφονίας οι Αρχές είχαν βρει 24 κάλυκες ενώ όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι και το θώρακα.

Δεν θα δίσταζαν να χτυπήσουν σε εμπορικό κέντρο

Την ιδια ώρα είναι αποκαλυπτική η περιγραφή των αστυνομικών στην δικογραφία για το χτύπημα που ετοίμαζαν οι πληρωμένοι εκτελεστές και δεν θα δίσταζαν αυτό να γίνει σε εμπορικό κέντρο.

Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρουν:

Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους στο εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε νέα ομαδική συνομιλία (με όνομα Atina και κωδικό 310C8A:3) μεταξύ των ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι την ομάδα των εκτελεστών αποτελούσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα τα οποία ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα για το εμπορικό κέντρο. Μεταξύ αυτών ήταν τα άτομα με τα προσωνύμια «Mali» και «Nesko» ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η άφιξη και αναμονή στο σημείο είτε του K.Milan, είτε ατόμου που λειτουργούσε κατ’ εντολή του, προκειμένου να παραδώσει τα όπλα (πιστόλια και 2 υποπολυβόλα τύπου Skorpion) στους εκτελεστές. Οι D.και S. αποχώρησαν όμως, με τις οικογένειές τους από το εμπορικό κέντρο προτού προλάβουν να φτάσουν σε αυτό οι εκτελεστές.

Σε συνομιλία που είχε ο Stefan με τον Nikola, περιγράφει πως «έχασαν» τους στόχους και ότι τους αναζήτησαν στη γύρω περιοχή με αρνητικό όμως αποτέλεσμα.

Μετά την διαφαινόμενη «αδυναμία» (για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους) ολοκλήρωσης του εγκληματικού τους σχεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση της αναζήτησης των θυμάτων στην περιοχή γύρω από το εμπορικο κέντρο και η μετάβαση στην Ελλάδα κι άλλων ατόμων που θα συμμετείχαν στις έρευνες.

Κατόπιν αποφασίσθηκε η «επέκταση» των ερευνών στην περιοχή γύρω από το εμπορικό πολυκατάστημα. Με πρωτοβουλία των ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, άρχισαν να αναζητούνται διαθέσιμα προς ενοικίαση καταλύματα, ενώ ακόμη συναποφασίστηκε η «ανακατανομή» των ατόμων στα διαμερίσματα που θα μισθώνονταν, η συνέχιση επιτήρησης «καίριων» σημείων (παιδότοπων, πάρκων και εμπορικών κέντρων), καθώς και η μετάβαση κι άλλων προσώπων στην Ελλάδα, τα οποία θα συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων.

Την ενοικίαση νέων καταλυμάτων, σύμφωνα με τις συνομιλίες που ακολούθησαν, ανέλαβε ο K.M Όπως προέκυψε από την έρευνα τα άτομα αυτά μίσθωσαν τουλάχιστον δύο καταλύματα στην περιοχή του.

Όπως αναφέρει την 08-01-2020 ο K.M δύο άτομα από τη Σερβία θα ξεκινούσαν με προορισμό την Ελλάδα, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να μεταφέρουν οπλισμό καθώς από τα όπλα που κατείχε στην Ελλάδα του έχουν μείνει τα υποπολυβόλα«Skorpion» και ένα «Kalashnikov», ενώ φέρεται πώς κατείχε και τρία πιστόλια, τα οποία προφανώς παρέδωσε στους εκτελεστές στο πολυκατάστημα. Κατόπιν τούτου, ο Z.M αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα δύο «κοντών» «Kalashnikov» και τεσσάρων πιστολιών, τα οποία μπορούσαν να αποσταλούν στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα.

Τα προαναφερόμενα όπλα φέρεται να παρελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 11-01-2020 από τους εκτελεστές και αποθηκεύτηκαν σε διαμέρισμα στην Αθήνα, το οποίο ήταν μεταξύ αυτών που είχε μισθώσει η οργάνωση για την πραγμάτωση των σκοπών της. Έπειτα από απόφαση των ηγετικών στελεχών της «Kavac», στο ίδιο διαμέρισμα μεταφέρθηκε και ο υπόλοιπος οπλισμός και εξοπλισμός της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ