ΕΛΛΑΔΑ

Διάλογοι της σέρβικης μαφίας: «Είναι τελειωμένοι παιδιά» - Θα σκότωναν και μέσα σε παιδότοπους

Διάλογοι της σέρβικης μαφίας: «Είναι τελειωμένοι παιδιά» - Θα σκότωναν και μέσα σε παιδότοπους
ΙΝΤΙΜΕ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποφασισμένοι να σκοτώσουν ακόμα και αν το έγκλημα έπρεπε να γίνει μέσα... παιδικές χαρές, ήταν οι πληρωμένοι δολοφόνοι που είχαν έρθει στην Ελλάδα για εκτελέσεις υπηκόων Σερβίας και Μαυροβουνίου, όπως η ανάλογη στη Βάρη, καθώς έψαχναν τα θύματά τους σε εμπορικά κέντρα, πάρκα, αλλά ακόμη και σε παιδότοπους.

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη σερβική μαφία που δρούσε στη χώρα μας, αναφέρουν ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν τουλάχιστον τέσσερις ανθρωποκτονίες το 2020, στη Βάρη Αττικής και στην Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμη: Τα μηνύματα των Σέρβων εκτελεστών για τα συμβόλαια θανάτου

Μάλιστα η ΕΡΤ δημοσίευσε αποσπάσματα από νέους διαλόγους, που είχαν εκτελεστές και ηθικοί αυτουργοί τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου 2020 για τη διπλή εκτέλεση στα Βλάχικα.

Κομβικό ρόλο στην εκτέλεση των τεσσάρων μελών της αντίπαλης εγκληματικής οργάνωσης «Skaljari» στη χώρα μας, έπαιξε ένα άγνωστο μέχρι στιγμής στις Αρχές άτομο με το προσωνύμιο «Zemo». Πρόκειται για άτομο που έπαιξε ρόλο «δούρειου ίππου» καθώς εκμαίευε πληροφορίες από ένα εκ των δύο ανδρών που έπεσαν νεκροί στην Κέρκυρα, προκειμένου να τις μεταφέρει στα μέλη της «Kavac».

Μάλιστα, ο «Zemo», φρόντιζε να αποσπά και φωτογραφίες από την καθημερινότητα των ατόμων που επρόκειτο να προδώσει. Σε βάρος τριών θυμάτων στα Βλάχικα της Βάρης και την Κέρκυρα εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία» για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τις Αρχές του Μαυροβουνίου, ενώ και για τον τέταρτο υπήρχε «σήμα» στη Europol αλλά για ανθρωποκτονία στη Σερβία.

«Είναι τελειωμένοι παιδιά»

«Είναι τελειωμένοι παιδιά, είναι τελειωμένοι παιδιά», ακούγεται να λέει σε ηχογραφημένο του μήνυμα προς άλλο μέλος της μαφίας «Kavac», ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της διπλής εκτέλεσης στα Βλάχικα της Βάρης. Η ομάδα των τεσσάρων εκτελεστών έχει φτάσει στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και ακολουθεί οδηγίες προκειμένου να προσεγγίσει την ταβέρνα, όπου ο αρχηγός της μαφίας «Skaljari» απολαμβάνει το δείπνο του μαζί με ένα έμπιστο του άτομο και τις γυναίκες τους.

Μέσα στην ταβέρνα, ανάμεσα σε ανυποψίαστους εργαζόμενους και πελάτες, οι εκτελεστές της «Kavac» θα πυροβόλησαν τουλάχιστον 24 φορές με πιστόλια των 9mm. Τα δύο ηγετικά μέλη της «Skaljari» δεν θα προλάβουν να αντιδράσουν, ενώ η σύζυγος του ενός θύματος θα τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι.

Ελάχιστα λεπτά, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί επικοινωνούν ξανά σε πανηγυρικό ύφος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια ηχογραφημένα μηνύματα ακούγονται ακόμη και γέλια.

Για τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση στα Βλάχικα της Βάρης οι εκτελεστές πληρώθηκαν με 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ άλλα τόσα χρήματα χρειάστηκαν για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες. Κομβικό ρόλο έπαιξε ένας «Δούρειος Ίππος» που έδινε πληροφορίες για τα μέλη της «Skaljari» που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα, με τις Αρχές να γνωρίζουν γι’ αυτόν μόνο το ψευδώνυμο του.

Ο διάλογος πριν την εκτέλεση

  • Όχι σε αυτό το κατάστημα, αλλά σε αυτή την ταβέρνα που τους έδωσα εγώ.
  • Την «έκατσε».
  • Είμαστε στο ταχυφαγείο.
  • Εκεί να βρεθούν στο ταχυφαγείο είπα.
  • Το ταχυφαγείο είναι στα 500 μέτρα, ας συρθούν δίπλα στην ταβέρνα αμέσως.

Ο διάλογος μετά την εκτέλεση

  • Είναι τελειωμένοι.
  • Είναι τελειωμένοι, παιδιά, είναι τελειωμένοι, παιδιά.
  • Έτσι κουμπάρε, έτσι κουμπάρε.
  • Ναι αδερφέ.
  • Τους ρίξαμε την ποινή, αδερφέ μου.
  • Πάμε κουμπάρε, πάμε
  • Θα πάθω καρδιακό, περίμενε, σιγά, έχει φύγει το σκοτάδι. Ορκίζεσαι στη μάνα σου ότι έχει «φύγει» εκείνος ο L.;
  • Και ο S. και ο L.;
  • Ναι, ναι.
  • Η γυναίκα πετάχτηκε στον D., εγώ ελπίζω να μην την έχει φάει και εκείνη.
  • 12 στο κεφάλι του L.
  • Ο S. ρίχτηκε στο πιστόλι του και ο J. τον τελείωσε όρθιο.
  • Ο πρώτος είναι ο F. έγδαρε τον L. με τη μία, ο S. πήδηξε στο πιστόλι του και ο J. του έριξε δύο από πλάγια.

Πάνω από 60 εκτελέσεις σε όλη την Ευρώπη

Συμβόλαια θανάτου που «ζαλίζουν» και αγγίζουν ακόμα και τα δύο εκατομμύρια ευρώ, πάνω από 60 εκτελέσεις σε όλη την Ευρώπη και μια αδυσώπητη έχθρα ανάμεσα σε δύο σκληρές ομάδες κακοποιών απαρτίζουν την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Europol.

Πρόκειται για τους πιο σκληρούς κακοποιούς που δεν δίστασαν να εκτελέσουν τα θύματά τους με σφαίρες στο κεφάλι μέσα στην ταβέρνα που έτρωγαν με τις οικογένειές τους στη Βάρη, αλλά και να ανακαλύψουν τους Μαυροβούνιους για τους οποίους υπήρχε συμβόλαιο θανάτου στην Κέρκυρα και να τους σκοτώσουν.

Μια εγκληματική οργάνωση με πάνω από 50 μέλη, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ένα διαβαθμισμένο σύστημα επικοινωνιών, το πιο δύσκολο για να σπάσει στην Ευρώπη και το οποίο όμως κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν οι αρχές της Europol.

Η αποκρυπτογράφηση των συνομιλιών

Επιπρόσθετα, ενώ η έρευνα της Υπηρεσίας μας βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη λάβαμε ενημέρωση από τη Europol, ότι μέλη εγκληματικών οργανώσεων ανά την υφήλιο με κύρια δραστηριότητα το εμπόριο ναρκωτικών, χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή «SkyECC» προκειμένου να επικοινωνούν με ασφάλεια. H εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας SkyGlobal με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά.

Η εταιρεία τροποποιούσε τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστώντας σε αυτές την εφαρμογή. Κάθε συσκευή είχε ένα μοναδικό κωδικό Pin. Η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν «κρυφή» και τη γνώριζε αποκλειστικά ο χρήστης. Οι χρήστες της εφαρμογής «SkyECC» είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζαν οι ίδιοι.

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol συνέστησαν Κοινή Ομάδα Ερευνών, με την κωδική ονομασία «OTFLimit» κατά της «SkyECC» και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που είχαν ανταλλαγεί μέσω της εφαρμογής.

Όπως μας έγινε γνωστό από τη Europol, ορισμένες από τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «SkyECC» σχετίζονται τόσο με την ανθρωποκτονία των S. S και D.Igor, όσο και με αυτή των K. Alan και H.Damir.

Υποβλήθηκαν αιτήματά Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας προς το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος «JUNALCO» και μας χορηγήθηκαν δεδομένα της εφαρμογής «SkyECC», μέσω των οποίων περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η εκτέλεση των ανθρωποκτονιών στη Χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ