ΕΛΛΑΔΑ

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έρευνα για αποστολή μαζικών email από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έρευνα για αποστολή μαζικών email από την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Έρευνα σχετικά  με την αποστολή μαζικών διαφημιστικών email σε Έλληνες του εξωτερικού, από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου διεξάγει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της, η Αρχή επισημαίνει :

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Σημειώνεται ότι την 1η Μαρτίου ψηφοφόροι του εξωτερικού έλαβαν ένα διαφημιστικό email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πολλοί προχώρησαν σε καταγγελίες, δεδομένου ότι δεν είχαν αποδεχθεί την αποστολή προεκλογικού υλικού, όπως προβλέπεται από το GDPR. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι έλαβαν το email σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχαν χρησιμοποιήσει για να εγγραφούν στους καταλόγους εκλογέων εξωτερικού, δηλαδή ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η απάντηση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απάντησε στις κατηγορίες τονίζοντας ότι έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες οδούς για τη διαδικασία και ότι ουδέποτε έλαβε προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Σχετικά με την «επίθεση λάσπης» που δέχομαι από το πρωί, θέλω να διευκρινίσω ότι: 100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους, όπως πράττω πάντοτε σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα και το GDPR από το 2018.

»Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού. Θεωρίες συνομωσίας που συσχετίζουν τις εγγραφές για την επιστολική ψήφο με την προσωπική μου δράση, έχουν σκοπό να με χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το θεσμό της επιστολικής ψήφου, της θεσμικής μεταρρύθμισης που θεσπίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τελικά μόνο με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ