ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα trafficking: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό άλλων δραστών

Κύκλωμα trafficking: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό άλλων δραστών

Το κτήριο της Ευελπίδων

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τον εντοπισμό τυχόν άλλων μελών του κυκλώματος trafficking που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια, την ώρα που οι έξι - μέχρι στιγμής - συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.  

Τα τέσσερα μέλη που συνελήφθησαν κατά την εξάρθρωση του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και μια 25χρονη που θεωρείται ο «εγκέφαλoς», έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή (22/3).

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν και δύο ακόμη άτομα που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. την Τρίτη (19/3).

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ η 25χρονη επιπρόσθετα και το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Πώς «ξετυλίχθηκε το κουβάρι» της υπόθεσης

Τα θύματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής είναι επτά ανήλικες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από μια 22χρονη που ήταν η μεγαλύτερη αδελφή μίας εκ των θυμάτων του κυκλώματος.

Τα πρώτα στοιχεία εντόπισε η 22χρονη στο κινητό της αδερφής της τον περασμένο Οκτώβριο. Διαπίστωσε πως η μικρή της αδερφή συνομιλούσε στα social media, με έναν άνδρα, ο οποίος της πρότεινε συνάντηση έναντι αμοιβής σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στον Κεραμεικό. Όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως πήγε, συνοδευόμενη από φίλη της.

Την προσοχή της τράβηξαν τα ονόματα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλική φέρεται να είχε συναντηθεί και «Αλέκος» που φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές.

Οι πληρωμές με ποσότητες κοκαΐνης - Πώς κλείνονταν τα ραντεβού

Τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν τις ανήλικες ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών, σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Μαρτίου 2024 στις περιοχές Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Κάποιοι, από τους «πελάτες» του κυκλώματος, έδιναν στις μαθήτριες για τις συναντήσεις αντί για χρήματα, ποσότητες κοκαΐνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συναντήσεις κλείνονταν και στις οικίες των «πελατών».

Η αμοιβή για τις ανήλικες, για κάθε περίπτωση ασέλγειας ήταν από 200 έως 400 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις την εβδομάδα.

Η 25χρονη μαστροπός, έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ από κάθε κοπέλα, και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών γίνονταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ