ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα trafficking: Κοινά στοιχεία με αντίστοιχη υπόθεση που εξιχνιάστηκε

Κύκλωμα trafficking: Κοινά στοιχεία με αντίστοιχη υπόθεση που εξιχνιάστηκε

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

IN TIME

Αρκετά κοινά στοιχεία έχει η λειτουργία του κυκλώματος trafficking που εξαρθρώθηκε στην Αθήνα τα τελευταία 24ωρα, με αντίστοιχη υπόθεση που εξιχνιάστηκε πρόσφατα, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Εξηγώντας, η κα Δημογλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά είναι πως «τα αρχηγικά μέλη και στα δύο κυκλώματα είναι νεαρές κοπέλες, οι οποίες εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια».

«Υπάρχουν δύο θύματα κοινά στα δύο κυκλώματα αλλά και ένας δράστης, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση ήταν ένας «πελάτης», ενώ στο νέο κύκλωμα διευκόλυνε κάποιες από τις κοπέλες να συνευρεθούν με άλλους άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής».

Προσφέρθηκαν υπηρεσίες τατουάζ και στις δύο περιπτώσεις

Ενδιαφέρον, επίσης, αποτελεί το γεγονός πως «υπήρχαν περιπτώσεις που προσφέρθηκε στα κορίτσια ως αντάλλαγμα η χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως και περίπτωση όπου προσφέρθηκαν υπηρεσίες τατουάζ από κάποιον κατηγορούμενο σε κάποιες ανήλικες κοπέλες, αλλά και στην προηγούμενη περίπτωση είχαμε κάτι αντίστοιχο».

Δέκα οι κατηγορούμενοι

Την ίδια ώρα, ενημέρωσε πως «η δικογραφία περιλαμβάνει δέκα κατηγορούμενους».

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί έξι κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης. Δύο γυναίκες οι οποίες από ό,τι φαίνεται ότι διευκόλυναν από τον Ιούνιο του 2023 κάποιες κοπέλες ώστε να πραγματοποιούν συναντήσεις με χρηματική αμοιβή με άνδρες «και φυσικά αποκόμιζαν και κέρδος αυτές οι δύο γυναίκες, καθώς έπαιρναν ποσοστό από τα χρήματα που έπαιρναν τα κορίτσια» επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ