ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Ακατάλληλο το 5ο και 6ο δημοτικό σχολείο - Προβλήματα στατικής επάρκειας

Ζωγράφου: Ακατάλληλο το 5ο και 6ο δημοτικό σχολείο - Προβλήματα στατικής επάρκειας

Σχολική αίθουσα

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ακατάλληλο» λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας κρίθηκε το κτήριο 3 που στέγαζε το 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, με περίπου 450 μαθητές και τις μαθήτριες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.  

Τα μαθήματα διεκόπηκαν για τρεις ημέρες, ενώ την Παρασκευή (22/3) θα πρέπει να έχει βρεθεί χώρος για τη στέγασή των παιδιών. Μέχρι στιγμής, πάντως, είναι άγνωστο πού θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η νέα δήμαρχος της πόλης, Τίνα Καφατσάκη ανέφερε πως «έχουμε περίπου 11 τμήματα που αυτή τη στιγμή ερευνούμε που μπορούμε να τα στεγάσουμε σε πρωινή βάρδια, για να μη γίνει όλη αυτή η ανατροπή στις οικογένειες που δεν έχουν πού να πάνε τα παιδιά τους».

«Εμείς έχουμε απευθυνθεί στην Πανεπιστημιούπολη, μήπως μπορέσουν και μας διαθέσουν κάποιο κτήριο ενώσω γίνεται η μελέτη και η αποκατάσταση του κτηρίου, να στεγαστούν τα 11 τμήματα και επίσης ερευνούμε τη δυνατότητα να προμηθευτούμε κοντέινερ, να τα τοποθετήσουμε στην αυλή ή σε άλλους χώρους κοντά στο κτήριο αυτό, για να μπορέσει να δουλέψει το σχολείο» πρόσθεσε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ