ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η απόφαση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
H κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου

Στις 29 Μαρτίου αναμένεται να βγει η απόφαση για την κατηγορουμένη  Ρούλα Πισπιρίγκου , όσον αφορά τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας. 

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί, συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου.

Μετά από τη μακρά διαδικασία που προηγήθηκε, με πολύ συχνές εντάσεις και υψηλούς τόνους, με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών, νοσηλευτών και εξειδικευμένων επιστημόνων, οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι θα ανακοινώσουν αν αποδέχονται την κατηγορία που θέλει την 9χρονη Τζωρτζίνα να κινδυνεύει να χάσει την ζωή της και εν τέλει να υποκύπτει σε ισχυρή δόση κεταμίνης που της χορήγησε η μητέρα της ή αν υιοθετούν την θέση τής κατηγορουμένης ότι είναι άλλες οι αιτίες που χάθηκε το κοριτσάκι.

Η εισαγγελική πρόταση που θα εξετάσουν οι δικαστές, τους ζητά να κηρύξουν ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου όπως κατηγορείται: απόπειρα και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. «Η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να έχει μάνα την κατηγορουμένη» είχε πει στην πολύωρη αγόρευση της η Εισαγγελέας η οποία ζήτησε να κριθεί ένοχη η 35χρονη και να μην δεχθεί το δικαστήριο «τις αντιφάσεις της κατηγορουμένης οι οποίες δεν αντέχουν στη λογική».

Η σημερινή διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας, ενώ σε στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισής της κατηγορούμένης, Αλέξης Κούγιας ζήτησε να κηρυχθεί αθώα για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας (22/3) η δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη επανήλθε στο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πρώην συζύγων που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ», ανάφερε η δικηγόρος με την πρόεδρο να απαντά πως «εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε».


Διαβάστε σχετικά: Δίκη Πισπιρίγκου - Ένταση με τον Μάνο Δασκαλάκη «Λες για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ