ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ Ινδίας: Θερμές ευχές στον ελληνικό λαό για την 25η Μαρτίου

ΥΠΕΞ Ινδίας: Θερμές ευχές στον ελληνικό λαό για την 25η Μαρτίου
INTIME

Θερμές ευχές στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Δρ. Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, τονίζει πως προσδοκά την αναβάθμιση της στρατηγικής μας συνεργασίας.

Αντίστοιχα, εγκάρδιες ευχές και μηνύματα, έστειλαν πρεσβείες ξένων χωρών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, όπου σημειώνουν τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους λαούς τους με τον ελληνικό λαό.

Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: Μοιραζόμαστε κοινό όραμα για ειρηνική και βιώσιμη συνεργασία

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε με ανακοίνωσή του και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, εκφράζοντας τις ευχές και τα συγχαρητήριά του στον ελληνικό λαό.

«Ήταν τιμή μου να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι της οικογένειάς του στην Κρήτη τον Ιανουάριο και να φιλοξενήσω τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Γεραπετρίτη στον Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας τον Φεβρουάριο. Μαζί υπογραμμίσαμε την αυξανόμενη διμερή και διατλαντική μας σχέση που βασίζεται σε κοινές δημοκρατικές αξίες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ο κ. Μπλίνκεν.

«Στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, η Ελλάδα υπηρέτησε ως υπέρμαχος της ειρήνης και της ευημερίας και σας ευχαριστώ για τη συνεχή ηγετική σας θέση».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα επωφελούνται από τους βαθύτατους και διαρκείς δεσμούς μεταξύ των λαών μας, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς δέσμευσης στη δημοκρατία, την καινοτομία και την επέκταση των ευκαιριών εκπαίδευσης για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως προέλευσης ή ικανότητας».

«Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης και βασιζόμαστε σε αυτή για την αντιμετώπιση των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικροτούν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ελλάδας στην ουκρανική κυριαρχία, την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, την υποστήριξη του Ισραήλ και τη συμμετοχή στην επιχείρηση Prosperity Guardian» σημειώνει.

«Η συνεργασία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, δηλώνει πως ανυπομονεί «να εμβαθύνουμε τη συνεργασία και τη φιλία μας και εύχομαι στον ελληνικό λαό μια χρονιά ειρήνης, ευημερίας και καλής υγείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ