ΕΛΛΑΔΑ

Πατήσια: Με δύο μαχαίρια και σφυρί επιτέθηκε ο 19χρονος σε μαθητή και διευθυντή του σχολείου

Πατήσια: Με δύο μαχαίρια και σφυρί επιτέθηκε ο 19χρονος σε μαθητή και διευθυντή του σχολείου
Το γυμνάσιο στο οποίο συνέβη η επίθεση INTIME/ ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οπλισμένος με ένα σφυρί, δύο μαχαίρια, ενώ μέσα στο μπουφάν του βρέθηκε και μια συσκευασία με 6,5 γραμμάρια ναρκωτικών πήγε αποφασισμένος το πρωί στο σχολείο στα Πατήσια ο 19χρονος, που επιτέθηκε σε έναν ανήλικο μαθητή του σχολείου και αφού τον χτύπησε με το σφυρί στο κεφάλι, δεν δίστασε να μαχαιρώσει τον διευθυντή του γυμνασίου στην κοιλιακή χώρα.

Όταν μάλιστα έφτασαν οι αστυνομικοί, ο 19χρονος δράστης κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών κραδαίνοντάς τους το μαχαίρι, απειλώντας τους ότι θα τους επιτεθεί.

Στο γυμνάσιο επικράτησε πανικός και οι αστυνομικοί κατόρθωσαν τελικά να του αρπάξουν το μαχαίρι και να τον ακινητοποιήσουν. Μάλιστα όταν το οδήγησαν στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι είχαν μπροστά τους έναν ψύχραιμο και ανέκφραστο δράστη, ο οποίος αρνιόταν να πει οτιδήποτε και το μόνο που ζητούσε ήταν τον δικηγόρο του.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει η αστυνομία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο 19χρονος Γεωργιανός πήγε σήμερα το πρωί στο σχολείο για να εκδικηθεί τον ανήλικο μαθητή, με τον οποίο την προηγούμενη εβδομάδα είχε έντονο διαπληκτισμό ο αδελφός του, ο οποίος είναι επίσης μαθητής στο ίδιο σχολείο.

Η κατάσταση των τραυματιών

Οι τραυματίες, ηλικίας 60 και 17 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σύμφωνα με την ιατρική ανακοίνωση, οι παθόντες φέρουν τραύματα από νήσσον και θλον όργανο σε κρανίο, κορμό και κοιλιακή χώρα, συνεπεία πλήξεως από έτερο άτομο (δράστη).

Υποβάλλονται σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο, ενώ η κατάσταση της υγείας τους είναι εκτός κινδύνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ